Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис издаде заповед с която

...
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис издаде заповед с която
Коментари Харесай

Забраниха ползването на стълбища при тържества в детски заведения в Кърджали

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис издаде заповед с която не разрешава потреблението на стълбищата в учебни заведения и детски градини за всеобщи мероприятия, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района. Повод за това е случаят в Средно учебно заведение “Отец Паисий ”. Част от стълбището там се срути по време на коледно празненство. За благополучие всички бяха евакуирани в точния момент и потърпевши няма. Община Кърджали стартира и проучване на всички стълбища в образователните заведения.

По време на тържеството през вчерашния ден в учебно заведение “Отец Паисий ”, в което учат 1200 възпитаници, се чул гърмеж, след което се срутила част от мазилката на тавана. Директорът изяснява случилото се със остарялата постройка на образователното заведение: “Във всеки един миг в постройката на учебното заведение има сред 600 и 700 възпитаници. На постройката е осъществен ремонт по огромен план, само че структурата на постройката – железобетонните плочи, те не са ново строителство, тъй като постройката е с възраст 50 години и е строена 70-те години ”, сподели шефът на учебното заведение Злати Атанасов.

Община Кърджали стартира незабавен ремонт в учебното заведение. За това ще потърси средства от Междуведомственната комисия по бедствия и повреди.

,,Вече е предоставено проектирането на нови стълбищни рамена за учебното заведение, откакто бъдат отстранени компроментираните, и на второ място – към този момент сме упълномощили, в това число и направеното по наставление на противопожарната защита в допълнение външно стълбище, което ще бъде прикрепено към фасадата на учебното заведение. Това външно стълбище ще бъде употребявано единствено в изключителни случаи. Тези дейности би трябвало да бъдат направени и проведени от наша страна до 10 януари ”, акцентира инж. Хасан Азис, кмет на Община Кърджали. Заради случая до понеделник учениците няма да учат. От идната седмица образователния развой ще бъде реорганизиран.

,,Ще се наложи пренасочване на част от учениците към други здания. Засега плана е най-малките да останат тук в тази част от постройката, която е разрешено да бъде употребена, а прогимназиален стадий и гимназиален стадий да бъдат пренасочени към други здания ”, безапелационен е Гроздан Колев, шеф районно управление (на МВР) на МОН Кърджали. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР