Кметът на Кърджали Хасан Азис издаде заповед с която забранява

...
Кметът на Кърджали Хасан Азис издаде заповед с която забранява
Коментари Харесай

Кметът на Кърджали забрани ползването на стълбища при тържества в детски заведения

Кметът на Кърджали Хасан Азис издаде заповед с която не разрешава потреблението на стълбищата в учебни заведения и детски градини за всеобщи мероприятия, съобщи БГНЕС.
Причина за заповедта е случаят в приблизително учебно заведение " Отец Паисий ". Част от стълбището там се срути по време на коледно празненство. За благополучие всички бяха евакуирани в точния момент и потърпевши няма. Община Кърджали стартира и проучване на всички стълбища в образователните заведения.
Вчера, 10 декември по време на празненство в учебно заведение " Отец Паисий ", в което учат 1200 възпитаници, се чул гърмеж, след което се срутила част от мазилката на тавана. Директорът Златко Атанасов изяснява случилото се със остарялата постройка на образователното заведение: " Във всеки един миг в постройката на учебното заведение има сред 600 и 700 възпитаници. На постройката е осъществен ремонт по огромен план, само че структурата на постройката - железобетонните плочи, те не са ново строителство, тъй като постройката е с възраст 50 години и е строена 70-те години ".
Община Кърджали стартира незабавен ремонт в учебното заведение. За това ще потърси средства от Междуведомственната комисия по бедствия и повреди.
" Вече е предоставено проектирането на нови стълбищни рамена за учебното заведение, откакто бъдат отстранени компроментираните, и на второ място - към този момент сме упълномощили, в това число и направеното по наставление на противопожарната защита в допълнение външно стълбище, което ще бъде прикрепено към фасадата на учебното заведение. Това външно стълбище ще бъде употребявано единствено в изключителни случаи. Тези дейности би трябвало да бъдат направени и проведени от наша страна до 10 януари ", акцентира Хасан Азис.
Заради случая до понеделник учениците няма да учат. От идната седмица образователния развой ще бъде реорганизиран - по какъв начин, научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР