Кметът на Калофер Румен Стоянов ще бъде глобен с хиляда

...
Кметът на Калофер Румен Стоянов ще бъде глобен с хиляда
Коментари Харесай

Кметът на Калофер отнася 1000 лева глоба заради хорото

Кметът на Калофер Румен Стоянов ще бъде санкциониран с хиляда лв. поради провелото се през днешния ден хоро в р. Тунджа. Това съобщи регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева. Тя е и шеф на щаба.

" Кметовете са тези, които наблюдават за съблюдаване на заповедта на здравния министър и основават съответната организация. За страдание по време на ритуала тази заран видяхме липса на отдалеченост и неносене на маски ", сподели Каназирева пред " 24 часа ". Тя уточни, че всеки кмет знае какви обществени мероприятия ще се организират на територията му. Те би трябвало да са проведени по този начин, че да няма всеобщо скупчване ", разяснява Каназирева.

По думите ѝ ще бъде осъществена инспекция и в случай че се потвърди, че администрацията на Стоянов е провела мъжкото хоро, то тогава на самата нея ще бъде написан акт за 2000 лв..

Кметът отхвърля неговият екип да е провел хорото.

" Направени бяха 68 бързи антигенни теста на участниците в ритуала. Всички бяха негативни и едвам тогава бяха позволени да се хвърлят в реката. Това не го видяхме в града на Ботев. Там нямаше отдалеченост, нямаше ограничения ", изясни Каназирева.

В момента тече инспекция на РЗИ-Пловдив и полицията по отношение на нарушавания на участващите в ритуала в Калофер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР