Кметът на италианския град Бергамо Джорджио Гори направи шокиращото изявление,

...
Кметът на италианския град Бергамо Джорджио Гори направи шокиращото изявление,
Коментари Харесай

Два мача в основата на пандемията в Италия и Испания

Кметът на италианския град Бергамо Джорджио Гори направи шокиращото изказване, че мачът от Шампионската лига сред Аталанта и Валенсия може да е „ инфектирал 40 000 души с ковид. Срещата се игра на стадион „ Джузепе Меаца” в Милано, защото потенциалът на стадиона в Бергамо не дава отговор на критериите на УЕФА за елиминациите в най-комерсиалния шампионат в Европа.
COVID-19 към този момент болести над 450 000 души в целия свят, а над 19 000 са смъртните случаи. Италия е най-засегнатата страна в света все още като задмина гнездото на болестта Китай все още. Близо 7000 души са жертвите на Апенините, а най-засегнатият град е точно Бергамо с над 3800 смъртни случая.
Според кмета Гори точно този мач се оказал като катализатор за плъзване на болестта в северна Италия. На срещата в Милано участваха над 44 000 фенове.
„ Този мач е бил една биологична бомба”, съобщи Гори в изявление за испанския в. „ Марка”.
„ В този миг не знаехме какво въобще се случва. Ако тогава вирусът към този момент е циркулирал, то 44 000 души, които бяха на трибуните на „ Сан Сиро”, са били инфектирани. Никой в този миг не знаеше, че вирусът към този момент е бил измежду нас”, сподели още Гори. “Много хора са гледали мача на групички и в града, имало е доста контакти сред хората във въпросната нощ. Вирусът се е популяризирал от човек на човек”, добавя кметът на Бергамо.
Професорът по имунология Франческо ле Фоче смята, че е било " същинска лудост” въпросният мач да се организира. „ Вероятно е имало няколко съществени момента. Катализатор за разпространяването на вируса може да е бил мачът. Той бе върхът на еуфорията за почитателите в един неповторим сезон за този клуб. Измина един месец от този мач, тъй че времето дава отговор точно”, показа лекарят. „ Събирането на хиляди хора на сантиметри един от различен, прегръщайки се и крещейки, може да спомогне доста за разпространяването. Не мога да си показва, че някой би желал да пропусне този мач, в случай че има билет, даже и да не се усеща добре. Като погледнем обратно, то би било полуда този мач да се играе с аудитория, само че тогава нещата не бяха толкоз ясни. Би било немислимо това да се случи сега”, заключи Франческо ле Фоче.
В Испания към този момент позволяват, че в основата на пандемията са отбелязването на Международния ден на дамата в Мадрид (8 март), както и на гостуването на Атлетико М на Ливърпул на 11 март в 1/8-финалния реванш от Шампионската лига. След тези две събития стартира мощното разпространяване на COVID-19 в Испания, като броя на умрелите в страната непрестанно пораства и към този момент надвишава 1800 души.
За гостуването на Ливърпул над 3000 фена на Атлетико прелетяха до Англия, а след това честваха с тима. Между първия мач на „ Уанда Метрополитано “ на 18 февруари и гостуването на „ Анфийлд “ на 11 март, в Испания инфектираните бяха единствено двама, а по-късно броя скочи до внушителните 2152 случая.
Възползвайки се от към момента слабия надзор в тази част на Европа, последователите на „ дюшекчиите “ прекосиха Ламанша, с цел да поддържат своите любимци. Тесните пространства в самолетите са помогнали за бързото разпространяване на вируса. След успеха хората в бранша за посетители се прегръщаха и целуваха, а след това честваха по улиците на Ливърпул, което остави диря и измежду локалното население. Това е довело и до приноса за разпространяването на COVID-19 и в Мадрид след завръщането им.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР