Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу, който е от опозиционната Народнорепубликанска

...
Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу, който е от опозиционната Народнорепубликанска
Коментари Харесай

Турските банки бойкотират кмета на Истанбул

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу, който е от опозиционната Народнорепубликанска партия, е заставен да обикаля Европа в търсене на финансови благоприятни условия за развиването на града, заяви " Дойче веле ". Управляващата Партия на справедливостта и развиването на президента Реджеп Ердоган саботира самодейностите на градоначалника. Опозиционерът е отпред на мегаполиса, управителен съвсем четвърт век от ръководещата партия на Ердоган. За банките дава отговор държавен фонд, ръководен отново от Ердоган и от неговия шурей - финансовия министър Берат Албайрак.

Имамоглу има проекти да разшири градската инфраструктура и най-много мрежата на метрото, за което се нуждае от 3.5 милиарда евро, само че държавните банки отхвърлят да провиснал парите. " В момента вратите на държавните банки са компактно затворени, даже и най-делничните потребности не могат да се покрият с държавни заеми ", оплаква се Имамоглу, който пое поста преди 5 месеца след извънредно оспорвани избори, които даже бяха касирани.

Затова той е заставен да търси пари в чужбина. През последните седмици Имамоглу бе в Париж, Лондон и Берлин, като реализира непретенциозен триумф - Френската организация за развиване се съгласи да даде 86 млн. евро, а Дойче банк - 110 млн. евро.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР