Кметът на Хасково Добри Беливанов свика Кризисния щаб на заседание,

...
Кметът на Хасково Добри Беливанов свика Кризисния щаб на заседание,
Коментари Харесай

Водният ад прекъсна сватба в Хасково

Кметът на Хасково Добри Беливанов свика Кризисния щаб на съвещание, с цел да се проучват вредите от проливния дъжд от нощес. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

В съвещанието участваха представители на пожарна, полиция, „ Общинска полиция “, ВиК.

Както БЛИЦ заяви, за по малко от час в Хаково нощес са паднали 62 литра дъжд на квадратен метър . Огромното количество вода е нанесло щати най-много по уличната инфраструктура, има наводнени магазини, изби подземни гаражи.

Няма бедстващи или потърпевши хора, няма прекратени пътища до села в общината. Всички улица в града са проходими, регистрира щабът. Установено е проваляне на част от мост над дере по бул „ Никола Радев “ (пътя за кв. „ Болярово “).



Свлякла се е земна маса в сектор от към 6-7 метра от тротоара на пътя, подкопан е с към 20 сантиметра и асфалтът. Това наложи ограничение на придвижването в този сектор на платното, тъй като има възможност да пропадне. От Общинско дружество (ОП) „ Екопрогрес “ слагат нужната сигнализация със знаци и ограничаващи ленти в сектора.

Наводнени приземни етажи на къщи има на улица „ Пионер “, където проблем се основава от непълен дебит на канализацията и задръстване с отпадъци от близкото дере. Там ще бъде изпратена техника от Оперативна програма „ Екопрогрес “ с цел да почисти инертните материали, а от ВиК-Хасково ще обезпечат машина „ Вома “ за почистването на канализацията.



От пожарната не престават да отводняват изби, асансьорни шахти и подземни гаражи. Към този час се изпомпва водата с дълбочина над два метра от комплекс „ Ривърхаус “, отводняват се още пространства на улица „ Тутракан “.

Повече от 20 отводнявания са направили от нощес до през днешния ден чиновниците на пожарната. Отстраняват се паднали дървета на улиците „ Ихтиман “ и „ Драгоман “. Общо 110 сигнала са получени нощес от дежурния в Община Хасково. Част от тях са на жители, други са предадени посредством тел 112.

Без ток са били селата Нова Надежда и Узунджово, спиране на електричеството е имало и в хасковските квартали „ Куба “, „ Любен Каравелов “ и „ Ручока “. Още нощес електрозахранването е възобновено. Наводнени са денонощен магазин до Бизнесцентъра, магазин за цветя до Бизнесцентър 2, магазин за авточасти на бул „ България “. Свлякла се е ограда на двор на улица „ Кавала “ 15.



Има сигнал за наводнен брачен салон до постройката на ПГТАТ „ Н. Вапцаров “ (Автото). В момента на наводнението в салона е имало сватбено празненство.

Получени са сигнали за отнесени от водата коли. Такава кола на улица „ Акация “ се е блъснала в няколко други, паркирани на улицата. Водата е повлякла автомобил до постройката на ОДМВР в Хасково.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР