Кметът на хърватския Сплит написа в профила си във Фейсбук

...
Кметът на хърватския Сплит написа в профила си във Фейсбук
Коментари Харесай

Кмет на хърватски град написа 10 правила на туристите

Кметът на хърватския Сплит написа в профила си във Facebook послание към гостите, които чака за летния сезон.

Градът, който е включен в листата на международното завещание на ЮНЕСКО, вкарва 10 правила, които могат да бъдат систематизирани с две думи - уважавай и се забавлявай.

Кметът моли туристите да научат няколко потребни хърватски думи, които ще чуват постоянно при престоя си - Pomalo равнозначно на апел да не се бърза, Pižolot - хърватският аналог на сиеста и fjaka - осъзнато положение, в което не желаеш да правиш нищо. В нашия град никой не бърза, по тази причина не се нервирайте, в случай че нещата не стават незабавно, написа градоначалникът.

Прекарвайте горещите дни на плажа - чистите плажове в градовете са необичайност, сещате ли се по кое време за финален път плувахте в морето в центъра на града, изкушава туристите кметът. Той предлага играта с дребна топка пицигин, която се практикува в Сплит през цялата година.

Кметът уведомява, че за жителите на Сплит има няколко свещени неща - футболният тим " Хайдук ", Дворецът на Диоклециан, катедралата Св. Домниус и хълмът Марджан. Помогнете ни да ги опазим за бъдещите генерации, приканва той.

В края на посланието кметът споделя, че както всички южни нации, по този начин и жителите на Сплит са шумни, само че не обичат да бъдат обезпокоявани до момента в който си почиват. Вие сте на отмора, само че не пускайте мощно музика до момента в който сте в стаята си или на улицата - близките имат потребност да поспят, с цел да са на ваше разположение на следващия ден, припомня той.

Тук носим бански костюми единствено на плажа, а на други места - нормални облекла. Не бихте желали да платите санкция в размера на 10 пици или 20 бири, нали? Особено в случай че имате 30 км плажове, на които да показвате тялото си, приключва посланието си кметът. Андро Кръстулович Опара.

В града са ситуирани плакати, които припомнят на туристите разпоредбите. Едно евро е 7.4 куни.

 Кмет на хърватски град написа 10 правила на туристите
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР