Кметът на Гданск беше водеща фигура на либералния лагер в

...
Кметът на Гданск беше водеща фигура на либералния лагер в
Коментари Харесай

Кошмар за Полша

Кметът на Гданск беше водеща фигура на демократичния лагер в Полша и бодил в очите на десните популисти и националистите. Убийството му е последно предизвестие към Полша и Европейски Съюз, написа в коментара си за " Дойче веле " Бартош Дудек.
 Намушкаха с нож кмета на Гданск, той умря от раните си (видео)
Това е черен ден в историята на Полша. Точно в Гданск, където стартира мирният ремонт на комунизма в Европа. Точно по време на благотворителна акция, която трябваше да сплоти хората за положително. Точно един политик, който управлява съдбините на града от над 20 години и неотдавна беше избран отново за следващ път. И тъкмо в една страна, която с право се гордееше, че в нейната история съвсем е нямало цареубийства. Страна, в която единственото политическо ликвидиране от този жанр беше убийството на президента Габриел Нарутович преди съвсем 100 години. Това, което се случи в този момент в Полша, е призрачен сън!

Една клеветническа акция

Независимо от това, че килърът има потвърдено престъпно минало, а и явно е страдал от психологично разстройство, неговото самопризнание още на мястото на престъплението не оставя никакво подозрение: това ликвидиране беше политически стимулирано. И политическата отговорност носят тези, които в политиката залагат не на компромиса и разговора, а на разединението и на спора.

Павел Адамович беше водеща фигура на демократичния лагер и бодил в очите на десните популисти и националистите. Той самоуверено се разгласи за приеманато на бежанци и ги предложения в своя град. Той беше първият кмет в Полша, който сътвори съвещателен съвет за чужденци. И когато национално-консервативното държавно управление отхвърли да приготви юбилея на Конституционния съд през 2016 година, Павел Адамович, който от 2015 е безпартиен, на бърза ръка провежда тържествата в Гданск.

През последните години известният политик беше на прицела на околните до държавното управление медии, които трябваше да потвърдят, че Адамович е забъркан в корупция. Клеветническата акция обаче не реализира задачата си. През ноември 2018 година Адамович беше определен за кмет на Гданск за шести път.

Дано популистите се вразумят!

Това беше типична протестна реакция на жителите и гражданките на този демократичен и отворен към света град. Въпреки това Павел Адамович остана обект на ненавист. И трагичният свършек на клеветническата акция е пред очите ни. Смъртта на полския политик е предизвестие и евентуално последният алармиращ сигнал за Полша и Европа. Разединението и омразата не трябва да бъдат основа на политиката. Крайно време е на това да бъде комплициран край. Трябва най-накрая да стартираме да почитаме другите политически отзиви и да се научим да вършим взаимни отстъпки. Дано националният печал в памет на убития кмет на Гданск да вразуми и полските популисти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР