Кметът на Дупница Методи Чимев обяви частично бедствено положение за

...
Кметът на Дупница Методи Чимев обяви частично бедствено положение за
Коментари Харесай

Обявено е частично бедствено положение в част от Дупница

Кметът на Дупница Методи Чимев разгласи отчасти бедствено състояние за част от територията на града , заяви БНР, базирайки се на общинския пресцентър.

Решението е по отношение на зародилата усложнена конюнктура, провокирана от пожар , разследване на насъбрани разнообразни по тип боклуци в региона на компания " Феникс Ресурс " - под мост на автомагистрала " Струма " и в землището на село Грамаде.

Срокът на частичното бедствено състояние е до 14 август до 24.00 часа.

За началник на интервенциите във връзка със създалата се конюнктура е избран началника на районен съд ПБЗН - Дупница. Кметовете и кметските наместници на засегнатите обитаеми места от общината пък би трябвало да стартират неотложно осъществяване на плануваните действия за отбрана на живота и здравето на популацията и опазването на околната среда.

Щабът за осъществяване на Общинският проект за отбрана при злополучие ще бъде при непрестанен режим на работа.
 Пожар и край Дупница, няма потърпевши
Пожар и край Дупница, няма потърпевши

В региона на КПП-то

Огънят е обхванал основите на автомагистрала " Струма " , а с огнената буря се борят пожарни коли, цялата налична техника на " ВиК " и общината, десетки доброволци и полиция.

В потушаването са се присъединили коли на противопожарните служби от Самоков и Благоевград , компании, както и зърнопроизводители с техника.

На място са пристигнали експертни групи от Областното пътно ръководство и Министерството на районното развиване, с цел да вземат отношение по сектора на автомагистралата и дали е злепоставен в резултат на огъня.

Автомагистралата остава затворена за прекосяване на моторно-превозни средства и се употребява различен маршрут през път Е-79. Засега няма информация за рисково високи равнища на отровни газове, разясни от общината.
 Затвориха автомагистрала
Затвориха автомагистрала " Струма " поради нов горски пожар над Дупница

Към момента няма данни за изгоряла дървесина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР