Кметът на Добрич Йордан Йорданов взема участие в среща на

...
Кметът на Добрич Йордан Йорданов взема участие в среща на
Коментари Харесай

Кметът на Добрич е на среща на високо равнище във Франция

Кметът на Добрич Йордан Йорданов взема присъединяване в среща на високо ниво в Париж, оповестиха от общинската администрация. Форумът е в границите на самодейността „ Споразумение на кметовете “ и е проведен от Европейската комисия. Предвидено е представителите на локалните и районни управляващи да обменят положителни практики и да насочат напъните си към създаване на постоянни и сигурни градове. Кметът Йорданов ще вземе присъединяване в среща на локалните управляващи за устойчиви градове и райони.
Инициативата „ Споразумението на кметовете “ ангажира локалните и районни управляващи непринудено да понижат с 20% излъчванията на въглероден двуокис до 2020 година, а неотдавна Европейски Съюз пое нов ангажимент -  да понижи с 40% излъчванията до 2030 година
Рамката на политиката на Европейски Съюз за 2030 година също дефинира като цел делът на силата от възобновими източници в крайното енергийно ползване да е най-малко 27%, както и най-малко 27% спомагателни икономии на сила до 2030 година Община Добрич е от първите български общини, която се присъдени към европейската самодейност през 2008 година и интензивно работи за реализиране на нейните цели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР