Кметът на датската столица Копенхаген, Франк Йенсен, подаде оставка, след

...
Кметът на датската столица Копенхаген, Франк Йенсен, подаде оставка, след
Коментари Харесай

Сексскандал разтърси кметството на голяма европейска столица

 Кметът на датската столица Копенхаген, Франк Йенсен, подаде оставка, откакто призна причастност към няколко случая на полов тормоз, оповестява Българска телеграфна агенция. Йенсен, който ще подаде оставка и като народен представител от Датската социалдемократическа партия, заема длъжността кмет на Копенхаген от 2010 година.

Оставката му беше оповестена, откакто две дами, една от които наета от социалдемократите, описаха, че са станали обект на полов тормоз от страна на Йенсен през 2012 и 2017 година, в публикация, оповестена в петък от ежедневника " Юландс постен ". И двата случая са станали по време на публични прояви и са свързани с физически контакт, извършен върху двете дами срещу волята им.

В пост във Фейсбук  Йенсен съобщи, че той е бил част от " нездравословна " и " остаряла " просвета в социалдемократическата партия. " Бих желал да се извиня на всички дами, които съм обидил ", сподели на конференция Йенсен.

Премиерът на Дания Мете Фредериксен съобщи, че приема обвиняванията " доста съществено ". " Очевидно е, че ние в социалдемократическата партия имаме проблеми и това би трябвало да се промени в този момент ", сподели министър председателят. 59-годишният Йенсен е в политиката от 30 години, като е заемал постовете на министър на правораздаването и на научните проучвания през 90-те години и през първото десетилетие на 21 век.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР