Кметът на Чикаго Лори Лайтфут обяви, че по повод втората

...
Кметът на Чикаго Лори Лайтфут обяви, че по повод втората
Коментари Харесай

Кметица ще дава интервюта само на цветнокожи журналисти

Кметът на Чикаго Лори Лайтфут разгласи, че във връзка втората ѝ годишната на кметския пост ще дава изявленията единствено на цветнокожи публицисти, написа Си Ен Ен. Критиките към нея не закъсняха, съобщи bTV.

„ Жалко е, че през 2021 година публицистите в залата на градската администрация са най-вече бели и то в град, в който повече от половината поданици се дефинират като чернокожи, латино и радикално население “, написа Лайтфут в „ Туитър “ преди дни. През годините неналичието на расово многообразие в публицистиката е посочвана като проблем, само че рецензии идват даже от цветнокожите в медиите.

„ Политиците не би трябвало да избират кой да ги отразява. Наистина съществуват расови проблеми в медиите. Важно е шефовете на вестници и малките екрани да го знаят, само че в това време държавните чиновници би трябвало да бъдат налични и подготвени да дават отговор на сложните въпроси, заложени от публицисти с всевъзможен генезис “, разяснява Грегъри Прат от „ Чикаго трибюн “. Прат е от латиноамерикански генезис. Той е един от дребното хора, получили единодушие за изявление с Лайтфут, само че откакто помолил възбраната ѝ да бъде анулирана и това не се случило, Прат отменил изявлението.

В обстойно писмо до локални медии Лори Лайтфут разяснява, че е направила всичко по силите си да се бори за тъждество сред расите. Тя укорява локалните медии освен в липсва на расово многообразие, само че и в това, че съвсем няма дами публицисти, които да отразяват градската политика. По-късно стана ясно, че това не е по този начин – упълномощени публицисти са две дами, и двете от неамерикански генезис. Появиха се обвинявания, че Лайтфут пробва да се скрие зад проблемите на чернокожите от сложните журналистически въпроси. От Националната асоциация на чернокожите публицисти разясниха, че не утвърждават тактиката на кметицата, само че все пак тя осветлявала сериозен проблем в медийната промишленост. От асоциацията на испаноговорящите публицисти също обявиха, че не поддържат решението на Лайтфут.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР