Кметът на Червен бряг Данаил Вълов и петима служители са

...
Кметът на Червен бряг Данаил Вълов и петима служители са
Коментари Харесай

Кметът на Червен бряг е арестуван за 24 часа

Кметът на Червен бряг Данаил Вълов и петима чиновници са арестувани за 24 часа след днешната акция на профилираната прокуратура в града.

Червен бряг, Червен Бряг

Според прокуратурата е открито, че той е нарушил отговорностите си като длъжностно лице и възложител на публични поръчки по програмата „ Топъл обяд ". Стойността на програмата е 229 хиляди лв..

През април 2017 година община Червен бряг афишира социална поръчка за топъл обяд в града и Койнаре, в която са взели участие три компании. Вместо да подписа контракт с компанията, дала най-ниска цена, кметът е прекратил публичната поръчка, като съгласно прокуратурата задачата му е била да облагодетелства други две компании. Бившият пиар на община Червен бряг, който е подал сигнала до прокуратурата преди 7 месеца, твърди, че има и още нарушавания.
Христо Гешов, някогашен пиар на общината: Първото нарушаване, че компании, доближени до кмета, визирайки основната счетоводителка на фамилната компания на кмета и общински консултант, подкрепящ локалната власт, постоянно те печелят публичната поръчка за топъл обяд. Там има редица нарушавания, част от които са храненето на мъртви души. Иначе казано - хора от селата, които са с публикуван смъртен акт, те са били хранени в продължение на някакво време.
Заместник-главният прокурор разгласи, че кметът и петима чиновници са арестувани за 24 часа.

Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Става дума за лобиране в интерес на избрани компании, с цел да завоюват публични поръчки. Каква е задачата не е мъчно да се сетите.  Спецпрокуратурата проверява кмета на Червен бряг Спецпрокуратурата проверява кмета на Червен бряг
Специализираната прокуратура организира дейности по следствието против кмета на Червен бряг, оповестиха от КПКОНПИ. Срещу кмета е формирано досъдебно прочие..
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР