Кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков лансира идеята да

...
Кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков лансира идеята да
Коментари Харесай

Кметът на Бяла Слатина осигурява таблети за подпомагане на дистанционното обучение

Кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков стартира концепцията да се закупят таблети и карти за достъп до интернет за възпитаници, които не разполагат с такива. Вече две седмици образованието е онлайн, а не всяко дете има уместно мобилно устройство вкъщи си. По тази причина в четвъртък, при засилени санитарни ограничения, е извършена среща сред кмета и шефовете на 12-те учебни заведения на територията на общината. На полемиката се е стигнало до извода, че е належащо закупуване на карти и устройства за реализиране на онлайн образованието на учениците. Ангажимент да бъде решен казусът поема кметът инж. Иво Цветков.
„ Ще са ни нужни към 200 таблета и 250 карти, осигуряващи достъп до интернет. Предстои да уточним каква ще е нужната ни сума “, посочи градоначалникът.
Инж. Цветков се ангажира да обезпечи устройствата, посредством донори и лични средства.
Усилията на общината в лицето на кмета и на учебните заведения ще докара до облекчаване на нуждата от устройства и достъп до интернет за осъществяване на отдалечената форма на образование на учениците от община Бяла Слатина.
Към сегашния миг общият брой на учащите се електронно възпитаници в общината е 1836.
626 сe образоват по други, различни способи. Голям % от тези възпитаници са от уязвими групи и не разполагат с механически средства за осъществяване на електронно образование, което постанова избора на различни способи. Учителите се свързват с родителите по телефон и се дават инструкции и слагат задания на учениците за работа по учебниците и тетрадките.
В начален стадий цялата връзка сред преподавател и възпитаник е през родителя. От учителите са създадени работни листи, които се дават на учениците от просветителните посредници и обществените служащи, назначени към просветителните институции. Част от учителите получават със известие готовите работни листи с изпълнените задания за инспекция. Останалите се носят от родители в края на седмицата в учебното заведение. Учениците се предизвикват да гледат уроци по малкия екран.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР