Кметът на Бургас Димитър Николов за пореден път даде показно

...
Кметът на Бургас Димитър Николов за пореден път даде показно
Коментари Харесай

Плащай си водата, за да не ходиш жаден и некъпан!

Кметът на Бургас Димитър Николов за следващ път даде показно за ред и правдивост във вилаета, който е определен да ръководи. Той не се поддаде на провокацията против него, евентуално проведена от негови политически съперници преди евровота.

Димитър Николов изрично разгласи, че няма да допусне напрежение в града, нито ще насърчи безпочвени протести под прозорците му, поради борчовете на локални роми към водоснабдителната компания там. Така ромите повикаха, повикаха, покрещяха, позаканваха се, пък се разотидоха по домовете си – жадни и некъпани, по личните им думи.

Важно е да се посочи, че борчлиите са единствено от 10 семейства, всички останали поданици на квартала „ Победа” правилно са си плащали за услугата. Защото водата може и да е национално и естествено благосъстояние, но до домовете ни не идва гратис.

Няма никаква вест в това, че всеобщо ромите от гетата влачат с години задълженията си към разнообразни сдружения – за вода, за ток, за налози и така нататък. Нерядко обаче тези масрафи се заплащат от джобовете на прецизните жители, които постоянно се издължават. Тази неправда отколе нервира всички тези, които не са възпитани да паразитират върху други.

Примерно ромите в „ Столипиново”,Пловдив – най-населената циганска махала в България, имат отговорности към разнообразни компании в размер на 1,6 млн.лв., които до наскоро управляващите се чудеха дали и по какъв начин да опростяват. В Ямбол, Враца, Видин, Сливен и други. градове тези отговорности, насъбрани във времето, също са от порядъка на милиони левове.

Какво обаче значи опростяване на задълженията им? Ясно и просто - те се разпределят в сметките на всички останали плащащи консуматори. Защото за монополните сдружения е известно, че разбиране като безвъзмезден обяд, не съществува.

За да се тушира напрежението, подбудено от всичко изброено дотук, е значимо най-сетне всички да се захванем с приучаването на тези наши сънародници към разпоредбите и реда в обществото. Затова отговорност носят всички – тези, които непрекъснато ги подкокоросват към протести и своеволия, също.

Освен, в случай че не са решили да им заплащат разноските от джобовете и партийните си каси предизборно?! Но този цирк към този момент сме го гледали, а е време към този момент да бъде изгорял до основи, щом желаеме да живеем свободно и в народна власт.

Както доста от дълго време е написал мъдрецът – свободата е отговорност. А пък демокрацията е механизъм, гарантиращ ни, че ще ни ръководят толкоз добре, колкото заслужаваме.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР