Кметът на Бургас Димитър Николов внесе днес извънредна докладна записка,

...
Кметът на Бургас Димитър Николов внесе днес извънредна докладна записка,
Коментари Харесай

Кметът на Бургас иска допълнителни средства от общинския бюджет за закупуване на апаратура, защитни облекла и предпазни средства

Кметът на Бургас Димитър Николов внесе през днешния ден изключителна докладна бележка, с която желае да бъдат гласувани спомагателни средства от общинския бюджет за застраховане на противоепидемичните ограничения до края на годината. Средствата ще отидат за закупуване нова профилирана здравна инсталация, защитни дрехи и защитни средства, които ще покрият възходящите потребности на лечебните заведения в Бургас.
В записката е прибавен и доклад за подхванатите действия от началото на пандемията през март до сегашния миг, свързани с застраховане на противоепидемичните ограничения и изразходваните средства от бюджета на Общината и тези от дарителската сметка.
Неотложността на докладната бележка се обуславя и от непрекъснато възходящия брой болни пациенти, което усилва нуждата от обезпечаване на спомагателен потенциал в лечебните заведения за заболели от Ковид от защитно облекло, персонални защитни средства и нова здравна.
В докладната бележка на кмета се показва още, че от началото на епидемията противоепидемичните действия са ориентирани в осъществяване на няколко съществени типа действия - осъществяване на стерилизация /на рейсове и спирки, на детски и спортни площадки, улици, мобилни умивалници, диспенсъри и др./, обезпечаване на защитно облекло и персонални защитни средства на лекарите на първа линия, обезпечаване на проби за проучване, на инсталация за застраховане лекуването на пациенти с Ковид и основаване на Общински обществен фонд COVID-19 за финансово подкрепяне разноските за храна и лекарства на нуждаещи се жители.
През есента, след решения на Общинския спешен щаб, са подхванати още редица действия като обезпечаване на бързи антигенни проби за учебни заведения, детски градини, обществени и здравни заведения, увеличение броя на лечебните заведения с Ковид отделения, основаване на " триажни центрове " за банкет на пациенти с коронавирусна зараза, обезпечаване на здравна инсталация - бронхоскоп, инфузионна помпа, пациентски монитори, дефибрилатор, аспирационна помпа, безконтактни термометри, инсталация за образна диагностика, уред за хемодиафилтрация и ЕКГ уред.
От записката излиза наяве още, че по време на втората пандемична вълна главен акцент в работата на Общински спешен щаб е застраховане лекуването на пациентите, при продължение на всички останали противоепидемични действия. Това се постанова от непрестанно увеличаващия се брой болни пациенти и нуждата от болничното им лекуване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР