Кметът на Бургас Димитър Николов отправи емоционално обръщение към съгражданите

...
Кметът на Бургас Димитър Николов отправи емоционално обръщение към съгражданите
Коментари Харесай

Димитър Николов вдъхна вяра и кураж на бургазлии навръх празника

Кметът на Бургас Димитър Николов насочи прочувствено послание към съгражданите си точно на празника на приморския град – Никулден. Градоначалникът пожела здраве на хората и ги прикани да имат вяра в силата на положителното

" Не се съмнявайте, че Бургас и бургазлии ще ги има дълго откакто терминът COVID-19 се трансформира просто в един неприятен спомен от предишното. Предстои ни сложна зима. Но след нея ще пристигна пролетта, след това лятото... И по-страшни неща е имало в десетилетията обратно. Преживели са ги предците ни. И са давали всичко от себе си, с цел да преодолеят компликациите, да вървят напред и да оставят положително след себе си за идващите генерации ", съобщи с оптимизъм кметът на Бургас.

Ето и цялото му послание към жителите:

Скъпи бургазлии,

Днес почитаме нашия покровител свети Николай Чудотворец. Покровител на града, на именниците, моряците и риболовците, усмирител на бурите и морските стихии, умиротворител на враждуващите, покровител на децата и фамилиите.

В тази сложна за всички ни година, през днешния ден е денят, в който да се осъществим с религия и оптимизъм, че тежките провокации ще отминат, че имаме закрилата на светците, че от всеки от нас зависи да пази себе си, фамилията, околните си.

Затова в този ярък ден поисквам на всички ви преди всичко здраве. Имаме ли него, можем да имаме и всичко останало.

Нека името на Бургас продължи да се загатва с положително. Той е нашият дом, нашата цитадела. И не се съмнявайте, че Бургас и бургазлии ще ги има дълго откакто терминът COVID-19 се трансформира просто в един неприятен спомен от предишното.

Предстои ни сложна зима. Но след нея ще пристигна пролетта, след това лятото... И по-страшни неща е имало в десетилетията обратно. Преживели са ги предците ни. И са давали всичко от себе си, с цел да преодолеят компликациите, да вървят напред и да оставят положително след себе си за идващите генерации.

Има доста типове Вяра. И всяка от тях може да бъде потребна. Затова съгласно личното си светоусещане вярвайте в медицината, в господ, в силата на духа, във взаимопомощта.

Аз също имам вяра. В умеенето на бургазлии в сложните моменти е да споделят НИЕ вместо АЗ. И в това, че ни предстоят по-добри времена. Затова ще продължа да върша проекти за развиването на града и то за години напред.

Нека обаче всички дружно да създадем по този начин, че допустимо най-вече от нас да видят сбъднати своите проекти и фантазии. Защото по този начин постъпва една сплотена общественост.

Днес желая да благодаря на всички медици, които извършват своя дълг и претърпяват тежки месеци. Благодаря на хората, които се грижат за сигурността в града. Благодаря на тези, които поддържат нуждаещите се, слабите и болните. Благодаря за търпението на всички, които се наложи да останат у дома.

Искрено скърбя, че няма да успеем с подобаваща гала да почетем бургазлиите, които в тази изпълнена с проблеми и терзания 2020-а година помагаха на болните, бедните и хората с увреждания, които даваха образец на всички останали и увличаха другите след себе си. А те са в действителност доста!

Благодаря откровено на всички вас за човещината...

Но в този момент не е време за церемонии.

Догодина, живот и здраве, ще организираме в по-подходящ миг събитие в чест на доброволци, донори и всички хора, които под някаква форма се лишиха от персонално време и средства в интерес на обществото.

Догодина ще наградим и стотиците бургаски отличници - нашето бъдеще, нашата горделивост, нашата вяра. А до тогава дано учениците се учат усърдно, без значение дали в класната стая или в домашни условия.

Днес разгласяваме новите почетни жители на Бургас. Заслужили и всеотдайни хора, получили това предопределение с помощта на труда си.

Но тази година това звание заслужават всички бургазлии. За труда си, за търпението, за взаимопомощта, за това, че се лишиха от доста неща, с цел да се оправят с тази тежка обстановка.

Още един път цветущ Никулден, скъпи бургазлии. Желая на всички да посрещнем с религия и вяра идните Коледни празници. Пазете себе си и своите близки. Пожелавам ви здраве и дано свети Николай Чудотворец бди над фамилиите ни и закриля Бургас.

Честит празник!

Димитър Николов

КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР