Кметът на Бургас Димитър Николов обяви данни за щетите от

...
Кметът на Бургас Димитър Николов обяви данни за щетите от
Коментари Харесай

Кметът на Бургас обяви данни за щетите от бедствието

Кметът на Бургас Димитър Николов разгласи данни за вредите от водната буря през вчерашния ден. " Получили сме 117 сигнала, в 25 къщи са работили помпите. В момента работят 6 багера и два челни товарача. Детската градина в Равнец ще продължи да не работи. Има проблеми с приземни пространства, оттова се изпомпва вода. Продължава описването на вредите от комисията ", сподели пред Българска национална телевизия Николов.

По думите му, с изключение на 327 лв. по закон от комисията от обществени подкрепяне, ще бъде импортирана в допълнение докладна бележка за нанесените вреди, „ с цел да може хората да си поправят дворовете и къщите “. „ Има и дълъг лист със починала бяла техника Ще търсим компании донори, с цел да може да овъзмездим всички. Ще помогнем най-много на тези, които това име само жилище “, сподели още Николов. По негови данни в югозападната част на общината сред 165 до 198 литра. „ Село Равнец е един чеп в община Камено. Основният приток на водата е пристигнал по устието на река Чукарлийска, която се влива в езерото Вая. Станало е сред 02:30 и 3:30 часа.

Очакваме инспекция и следствие на прокуратурата да откри отговорните “, сподели още кметът на Бургас. Всичките условия, които са предписани по ръководство на язовирите, са изпълнени. „ Изпразнихме всички язовири на 100%, почистили сме всичките реки “, акцентира Николов. „ Съболезнования на околните и роднините на починалите. Ще изясняваме аргументите. Още от през вчерашния ден работят следствените екипи. Ще отремонтираме третокласните пътища. Имаме запас от над 2 милиона лв., само че дано се опишат вредите от позиция на инфраструктура и потърпевшите къщи в селата “, сподели на собствен ред районният министър Николай Нанков.

„ Бургаска община направи доста добра организация, с цел да не бъдат наранени и други обитаеми места. Изследват се благоприятни условия за непочистени дерета. Би било несериозно да се приказва за тях сега и би могло да поведе следствието в неверна посока “, сподели още той. По думите му, обстановката е била провокирана от изобилните превалявания. „ Бяха планувани до 60 литра, а единствено за няколко часа са паднали 200 литра. Такива превалявания хората не са виждали от десетилетия “, разясни Нанков.
тагове бургас кмет димитър николов вреди бедствие
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР