Кметът на британската столица Садик Хан определи инцидента до джамия

...
Кметът на британската столица Садик Хан определи инцидента до джамия
Коментари Харесай

Очевидци за терориста в Лондон: Той беше доволен, когато ванът се вряза в тълпата с бясна скорост!

Кметът на английската столица Садик Хан дефинира случая до джамия до Финсбъри Парк като терористичен акт. „ Градската полиция реагира на ужасната терористична офанзива, чиито жертви станаха почтени хора до Финсбъри Парк”, написа градоначалникът на страницата си във Facebook.

По думите му, става въпрос за преднамерена офанзива против поданици на Лондон, доста от които били на молитва по време на свещения месец Рамадан. „ Това е офанзива против полезностите на нашето общество – възприятието на толерантност, независимост и уважение”, добави Садик Хан, призовавайки лондончани да запазят успокоение.

„ Заедно ще устоим. Моите мисли в този момент са с тези, които пострадаха в региона на Финсбъри Парк. Поддържам връзка с контратерористичния отдел, който сега проверява случая. Трябва да се обединим против всички, които се пробват да ни разделят и да посеят злоба и страх”, съобщи във връзка случая английският министър на вътрешните работи Амбър Рудд, представена от The Guardian.

Местните медии не стопират да разгласяват разкази на лондончани, станали очевидци на кошмара край мюсюлманския молитвен храм в Северен Лондон.

„ Видях от 8 до 10 души. Някои лежаха по земята, някои бяха извеждани от служители на реда и лекари. Това видях първоначално. Преди офанзивата улицата беше доста оживена, тъй като през днешния ден е Рамазан. Много хора бяха в джамията и се молеха. И когато молитвата свърши, хората започнаха да излизат на улицата, а ванът се вряза в тълпата с гневна скорост ", споделя свидетел.



„ Това, което се случи тази нощ, не беше случайност, той не беше пийнал и ванът не просто се отклони на една страна и се вряза в хората на тротоара. Той го направи умишлено. И той беше доста удовлетворен от това, което направи”, споделя различен очевидец на среднощния смут.



„ Той се вряза в тълпата, по-късно се заби в мотор. Там имаше и кола и те нямаше къде да отидат. Спряха. Двама съумяха да избягат, един беше хванат”, споделя трети.

Секунди след офанзивата настава суматоха. Хората бързат да оказват помощ на потърпевшите, които са на земята. Обажданията в Бърза помощ остават без отговор, а незабавните медици пристигнали с голямо забавяне. Един от мъжете е със сърдечен припадък. По-късно очевидци ще опишат, че е умрял, преди да стигне до болничното заведение.

Нападателят е арестуван от тълпата. Другите мъже, които са били дружно с него в белия ван, съумяват да избягат. Самоличността им се открива. Задържаният 48-годишен водач е в болница, където ще се открива какво е психологичното му положение.

The scene at #FinsburyPark where a van ploughed into and hurt at least 10 people' https://t.co/Z3TExQpPxI pic.twitter.com/5IgNp0W1zu
— Daily Mail U.K. (@DailyMailUK) 19 юни 2017 година Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР