Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов каза, че се надява баскетболният

...
Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов каза, че се надява баскетболният
Коментари Харесай

Балкан ще има треньор до края на месеца, в Ботевград искат пробив в ШЛ

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов сподели, че се надява баскетболният тим на Балкан да стане първият български отбор, който съумява да пробие в групите на Шампионската лига, което е и огромната цел пред състава след извоюваната през предишния месец купа на България.
 Наградиха БК Балкан (Ботевград) за тим на месец май @@@

" Този успех бе дълго чакан, само че не и непредвиден. От най-малко 10 години се надяваме да станем първенец, само че едвам в последните 3-4 имахме опция да го създадем. През последната година успяхме да осигурим съответен бюджет, с който да се конкурираме с най-силните тимове в страната. Преди бе нереалистично да се надяваме да победим Лукойл Академик или Левски в серия до 3 победи от 5 мача. Ние обаче не сме спирали да преследваме задачата си. Балкан стана първенец без общоприет спонсор, само че бе подкрепят от доста компании с по-малки суми. Мисля, че присъединяване в европейските шампионати и положителното показване там ни даде самочувствие и убеденост, че можем да спечелим купата. Сега имаме още по-големи упоритости. Искаме да играем в групите на Шампионската лига ", сподели Гавалюгов.

Думите на кмета бяха подкрепени от президента на клуба Михаил Михайлов, който сподели, че подобен пробив е изпълним.

" Избрали сме модел, който следваме. Той носи триумф и ще го запазим. При нас се знае кой, по какъв начин и с какъв брой оказва помощ. Ботевград живее с баскетболния тим. Редно е да създадем пробив в Шампионската лига ", съобщи Михайлов.
 Наградиха БК Балкан (Ботевград) за тим на месец май @@@

" Имаме постоянна финансова основа, която може да надграждаме, с цел да осъществяваме фантазиите си. Опитваме се да притеглим и нови спонсори. При цялостна зала е обикновено спонсорите да имат по-голямо предпочитание да дават пари. Радващо е, че другите клубове от страната ни поздравиха за триумфа, тъй като показахме, че митът за непобедимите тимове е преодолян. Това е глътка пресен въздух за целия баскетбол в България ", добави Гавалюгов.

Запитан за идната селекция и за процеса по търсене на нов треньор след овакантяване на Небойша Видич, Михайлов отговори, че се надява в най-кратки периоди да стане ясно и името на новия ментор.

" Напускането на Небойша Видич не бе изненада за нас. Той ни предизвести преди към два месеца, че желае да напусне тима. Нашето предпочитание бе той да остане, само че той има вяра, че е подготвен за идващ стадий от развиването си. Силните игри на Балкан в Европа безспорно го направиха доста издирван. Имаме получени кандидатури за нов треньор. В околните дни ще решим кой ще бъде треньор. Вероятно ще се спрем на чужденец. Треньорът е този, който ще има последната дума върху селекцията. Бъдете несъмнено, че до края на месеца Балкан ще има треньор ", сподели Михайлов.

" Видич бе отпред на Балкан през последните 3,5 години и през всички тях той работи под огромно напрежение, защото упованията в Ботевград са доста високи. Напускането му не е изненада. Той приказва с нас и ни сподели, че се нуждае от най-малко година, в която да се откъсне от ситуацията в Ботевград. Знам, че той беше отчаян и от цялостната конюнктура в българския баскетбол и неведнъж е заявявал това. В последната плейофна серия всичко обаче бе правилно съгласно мен. Помогна ни да спечелим и това, че тази година не се стигна до ексцесии, каквито имаше във финала преди година ", добави кметът Гавалюгов.
 Наградиха БК Балкан (Ботевград) за тим на месец май @@@

" Надявам се, че през идващия сезон ще успеем да запазим гръбнака на тима от български играчи. Капитанът Венци Петков е с изтичащ контракт, само че той ще получи нова оферта от нас и от него ще зависи дали ще я одобри. Крис Минков и Павлин Иванов са по средата на двугодишните си контракти и ще изоставен, само в случай че имат неустоими предложения от чужбина. Надяваме се, че Димитър Димитров също ще остане при нас. За страдание в България положителните български играчи са 10-12 и всички клубове се борят да ги привлекат. По-сложна е обстановката с чужденците, защото тяхната цена постоянно се подвига след подобен мощен сезон. Брендън Браун има оферта от нас, само че той ще получи и такива от чужбина, които ще бъдат с доста по-добри условия. За да го задържим, роля ще би трябвало да окаже и прочувственият фактор ", призна Гавалюгов.

Капитанът Венци Петков, който е един от тези с изтичащи контракти в отбора, сподели, че към момента не е взел решение за бъдещето си.
 Наградиха БК Балкан (Ботевград) за тим на месец май @@@

" Искам да избера най-хубавата алтернатива за мен. Един играч би трябвало да гони задачите си. През последните две години дадох доста на клуба, само че и той ми отговори със същото. Балкан се потвърди като една от най-хубавите школи в България и резултатите са на разположение. Разполаме с една от най-хубавите бази. Ботеград е баскетбол и се веселя, че успяхме да изживеем подобен прочувствен миг с почитателите. От началото на плейофите знаехме, че няма да ни е елементарно. Срещите с Берое на полуфиналите бяха доста забавни, само че и против тях, и във финала против Левски Лукойл ни бе еднообразно мъчно ", сподели българският национал.

ГАЛЕРИЯ Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР