Кметът на Босилеград Владимир Захариев е уреждал медицинска помощ във

...
Кметът на Босилеград Владимир Захариев е уреждал медицинска помощ във
Коментари Харесай

Кметът на Босилеград уреждал прегледи във ВМА за гласове по изборите

Кметът на Босилеград Владимир Захариев е уреждал здравна помощ във ВМА против приемане на гласове по време на избори, твърди пред „ Фокус “ Иван Николов, шеф на Културно осведомителния център в Босилеград. Захариев е правил това в продължение на години.

Коментарът му идва дни, откакто трима български лекари бяха арестувани по време на филантропична акция в града. Те посетиха сръбския град, с цел да прегледат наши сънародници, само че скоро след идването си бяха арестувани без съответна причина и без пояснение от сръбската полиция за повече от 5 часа.

Според Николов няма съответна политика на държавното управление ни по отношение на българското малцинство в Западните околности.

„ Досега нещата се правеха на части и резултатите бяха краткотрайни, откъслечни и спорадични. България досега оказва филантропична помощ съгласно случая. Там към момента не е решена една систематична политика, която да подсигурява някакви естествени условия за оцеляване на това население “, разяснява още той.

По думите му Сърбия десетилетия наред е провеждала асимилационна политика. Шефът на българския културен център твърди, че една трета от популацията се изгонва, една трета – най-борбените, се осъждат и избиват, а тези, които останат, се асимилират.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР