Кметът на Благоевград Методи Байкушев се срещна с жителите на

...
Кметът на Благоевград Методи Байкушев се срещна с жителите на
Коментари Харесай

Кметът Байкушев след среща с жителите в кв. Струмско: Темата с бежанците се използва от политически лица, които играят със страховете на хората

Кметът на Благоевград Методи Байкушев се срещна с жителите на квартал „ Струмско “, с цел да потуши изкуствено разпалвано напрежение от публикувани в обществената мрежа клюки, че в квартала ще бъде построен център за бежанци.

Плъзналата мълва е безспорна неистина, безапелационни са от община Благоевград, откъдето още преди дни изказванията бяха опровергани. Снощи поданици на квартала се събраха, с цел да чуят това персонално от градоначалника, който успокои хората, увервявайки ги, че в кв. " Струмско " ще се построи нов комплекс, който включва:

1. Нова постройка за резидентна грижа за лица в надтрудоспособна възраст без увреждания. Целта на тази обществена услуга е да размени „ старческите домове “. Тя е аналог на Домовете за остарели хора, само че в доста по-модерна форма.

2. Нова постройка за резидентна грижа за лица с трайни увреждания – изключително нужна нова обществена услуга, планувана в Националната карта на обществените услуги;

3. Общински жилища с общо предопределение като общински жилища (не за бежанци или за избрани етноси). Целта е да се обезпечат и задоволително жилища за:

– млади фамилии в нужда; - за прилагане от завръщащи се в Благоевград експерти или привличане на други, да вземем за пример медицински персонал;

– за прилагане като ведомствени от реализатори от културните институти, които са от други градове.

Ето какво написа в профила си след срещата кметът Байкушев:

Днес в ж. к. " Струмско " показах плановете, които ще осъществяваме в квартала и имат извоювано финансиране. Представих и плановете, които към този момент са на стадий хрумвания.
Благодаря на всички поданици от ж. к. " Струмско ", които довечера участваха, тъй като ги е грижа за квартала.
Радвам се, че има хора, които са подготвени да водим градивен разговор и имат положителни хрумвания за възстановяване на градската среда.
Аз и екипът ми сме подготвени да Ви чуем още веднъж и Ви каним на следващи срещи в Община Благоевград.
Изглежда, че тази тематика се употребява от политически лица, които играят със страховете на хората.
Вярвам, че ще успеем да потвърдим, че приоритет на екипа ни е да усъвършенства качеството на живот във всеки квартал и обитаемо място от общината.

Грета Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР