Кметът на Благоевград Методи Байкушев посрещна в кабинета си София

...
Кметът на Благоевград Методи Байкушев посрещна в кабинета си София
Коментари Харесай

Кметът М. Байкушев се срещна със С. Бабанова- създател на американската компания за пречистване на отпадъчни води

Кметът на Благоевград Методи Байкушев посрещна в кабинета си София Бабанова – основател и основен технолог на американската компания за филтриране на отпадъчни води Акуасайкл, Сан Диего (Aquacycl, San Diego).
София е приключила електрохимия в Югозападен университет „ Неофит Рилски “
Тя основава новаторската компания през 2016 година и от този момент притегля близо 20 млн. $ вложения. Акуасайкъл има контракти за филтриране на отпадъчните води от фабрики на Пепси, Шоколадите Марс и други. Тази година компанията стъпва и в Европа, като отвори първия си офис в Холандия.

" Обсъдихме по какъв начин да създадем тъй че да посредничим сред задграничните вложители и нашите два университета. Възможностите са големи, само че би трябвало доста работа и разпоредителност, с цел да бъде извоювано доверието на хората, които имат предпочитание да влагат.
Според госпожа Бабанова най-важният фактор за непознатите вложители е равнището на корупция. Инвеститорите бягат от корупцията. Когато няма вложения, няма конкуренция на пазара на труда. Градовете, в които няма конкуренция на пазара на труда, са обречени на постоянно ниски заплати и емиграция.
Задачата е ясна – нулева корупция и доста сериозна работа, с цел да стартираме да печелим доверие ", написа на персоналната си фБ страница градоначалникът.

П.Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР