Кметът на Благоевград Илко Стоянов ще внесе предложение за свикване

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов ще внесе предложение за свикване
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов внася предложение до ОБС за настаняване на бежанци в социални жилища в Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов ще внесе предложение за привикване на изключителна сесия, на която да се вземе решение за настаняване на бежанци от Украйна в обществените жилища. Това разгласи на конференция градоначалникът през днешния ден.

Според кмета, тези хора дават отговор на условията по Наредбата няма по тази причина да се наложи да се чака решение на Управляващия орган. Сесията би трябвало да бъде планувана още идната седмица, защото обстановката е изключителна. Кметът изрази задоволството си от вълната на съпричастност към жителите на Украйна. Много жители, представители на бизнеса, са декларирали подготвеност за оказват помощ на бежанците, като заплащат разноските им, до момента в който се открият.

Емилия Халиова, шеф на обществената дирекция към общината добави кмета, като заяви, че взаимно с БЧК се обезпечават помощи за бежанците, оказва помощ се на хората, които идват от Украйна с превоз, или финансови средства, такава подготвеност имали доста хора, които звънели на телефона в новия координационен център.

Бети Иванова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР