Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с жители, живеещи

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с жители, живеещи
Коментари Харесай

Живеещите на ул. „Митрополит Борис“ и „Христо Силянов“ към кмета на Благоевград И. Стоянов: Благодарим Ви за усилията да запазите домовете ни! Вие сте единственият градоначалник, заел се с този проблем

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с поданици, живеещи на ул. „ Митрополит Борис “ и „ Христо Силянов “, чиито домове подлежат на отчуждаване и унищожаване, според застроително-регулационен проект, утвърден със заповед през 1994 година

За да бъде решен този дълготраен проблем за стотици благоевградчани, кметът направи предложение за изменение на проекта, което бе признато от Общински съвет, само че след това бе върнато от регионалния шеф. Това наложи наново гласоподаване на точката по време на изключителна сесия.

В рамките на срещата, инициирана от благоевградчани, присъстващите връчиха подписка в поддръжка на дейностите на Общинска администрация и Общински съвет, като насочиха молба към кмета същата да бъде предоставена и на регионалния шеф.

„ Вие сте единственият градоначалник, който се зае с този сериозен проблем. Благодарим за единодушието по въпроса и на Общински съвет. Надяваме се да се откри воля и да доведем нещата до дъно. Това са домове на генерации благоевградчани, това са домовете на нашите родители и нашите деца. Предвид обстановката сега ние не можем да създадем даже ремонт вкъщи, не можем и да спим умерено, при мисълта, че домът, в който сме се родили, на следващия ден може да го няма “, съобщи Галя Дюлгерова.

От своя страна кметът Илко Стоянов акцентира, че мощно се надява, регионалният шеф да прояви разсъдък и да не връща наново решението, изключително откакто хората гласно показват своите претекстове.

„ Само дружно можем да се оправим със създалата се обстановка. Оказа се, че юридическият проблем е решим, въпреки и нормативната база да е сложна. Истината е, че когато има воля, можем да реализираме всичко. Хубавото е, че в този момент регионалният шеф може да чуе претекстовете персонално от вас. Трябва да загърбим политиките, в името на публичния интерес. Надявам се регионалният шеф да прояви разсъдък и този път да не апелира претекстовете в съда, което значи, че ще можем да преминем към възлагане на поръчка и Общината да стартира да създава нужната документи, с цел да решим казуса един път вечно “, съобщи кметът Илко Стоянов.

Той бе безапелационен, че в случай че се наложи предлагането ще се прегласува от Общински съвет досега, в който бъде реализирана задачата.

Според до момента настоящите документи двете улици са планувани за разширение, само че с цел да бъде осъществено сходно желание част от постройките в региона следва да бъдат отстранени, поради събитието, че регулационните линии минават през тях.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР