Кметът на Благоевград Илко Стоянов докара общината до фалит, алармира

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов докара общината до фалит, алармира
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Кметът Илко Стоянов фалира Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов докара общината до банкрут, сигнализира единствено пред Narod.bg източник от регионалния център, настоял за анонимност. Само преди дни кметът е бил заставен да разпише заплащане към компания „ Маргарита-П-Иван Костадинов “, която осъди Благоевград за 2,5 млн. лв. около градежа на общински басейн в кв. „ Еленово “.

За обекта, приключен през 2015 година, се наложи да бъдат разплатени спомагателни 1,4 млн. лв., които с лихвите и разноските по делото са на стойност към 2,5 млн. лв..

Наскоро кметът призна, че влязлото в действие решение на Върховен касационен съд ще се отрази на бюджета, касаещ локалните действия. То ще повлияе на всички общински предприятия, включително Оперативна програма „ Благоевград ремонт строй “, БД „ Спортни парцели “, Оперативна програма „ Озеленяване “, Оперативна програма „ Чистота “.

Според данните на Narod.bg единствено преди два дни заместител на Илко Стоянов обаче разкрил, че с това заплащане общината действително е във банкрут.

Дотук се стигна, откакто благоевградската компания, сторила басейна в „ Еленово “, осъди общината с дефинитивно решение на Върховния касационен съд след 7-годишно дело, заведено за публичната поръчка, стартирана през 2014 година

Реклама

Като защитна реакция градоначалникът се оправда, че обмисля вид за подаване на сигнал за персонално следствие на лица, директно свързани с проблема, довел до нанасяне на финансови последици за Общината.

На 22 септември 2014 година Община Благоевград афишира, че води договаряния с федерацията по плувни спортове за комплекса в кв. „ Еленово “. Няколко дни преди формалното известие – на 19 септември, е подписан контракт за възлагане на публичната поръчка за построяването на комплекса.

Поръчката е за 2,9 млн. лева Тя е предоставена на компанията „ Маргарита-П-Иван Костадинов “ Едноличен търговец. На 2 октомври 2014 е направена първа копка на басейна с олимпийски размери. Новопостроеният басейн е трети по рода си в цялата страна.

В него е конфигурирана компютърна система, която контролира температурата на водата и я поддържа към 27 градуса. Освен това има специфична система за разчистване на оборудването и контейнер с съдържимост 1000 куб. метра.

Илко Стоянов е класическа политическа пеперудка – през годините е бил регионален координатор на партия „ Глас национален “ на Светльо Витков, минал е през управителни длъжности в други три партии – Съюз на демократичните сили, Политическа партия “ВОТ Консерватори ” и ромската ДРОМ. Освен всичко друго актуалният благоевградски кмет беше и зам.-кмет на Петрич в продължение на 5 години от ГЕРБ.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР