Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка на

...
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка на
Коментари Харесай

Първа копка на нов социален обект в Благоевград

Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов направи първа копка на нов обществен обект в града. На тържественото мероприятие участваха още Румяна Петкова- изпълнителен шеф на Агенция за обществено подкрепяне, регионалният шеф Бисер Михайлов, ръководителят на ОбС- Благоевград Радослав Тасков, заместник- кметовете на община Благоевград, екипът по плана и жители. Общината ще показа нови три обществени услуги, които ще се обитават в някогашния Център за деца, лишени от родителска грижа, който ще бъде доизграден с нови пространства.

Социалните услуги включват: Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии, Дневен център за поддръжка на деца с тежки множествени увреждания, както и Център за социална поддръжка. Първите две обществени стратегии ще има 60 места за дневна грижа и 120 места за консултативни услуги, до момента в който последната ще има общо 100 места за услуги.
Общата стойност на плана е на над 1 млн. лв., като в случай че сумата не доближи, ще бъде дофинансиране с общинския бюджет.
" Ние сме един от най-големите снабдители в Югозапада. Към момента предоставяме 21 услуги.С новите три, ще станат 24. Работим за разкриването на още две услуги. Подписахме и контракт за персонални и обществени асистенти. ", съобщи Камбитов, преди да направи копката.
Събитието продължи с отслужването на водосвет, а по-късно беше раздадена питка и мед.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР