Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов днес ще направи среща

...
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов днес ще направи среща
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград се среща с абитуриенти

Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов през днешния ден ще направи среща с тазгодишните зрелостници на града. Зрелостниците ще посетят залата на общината, където тъкмо в 18:00 часа ще обсъдят с Камбитов бъдещите си проекти и мнението за просветителната система в града. След това се чака да бъде проведен коктейл. Това е петото издание на сходна среща , която провежда доктор Камбитов. Кметът на Благоевград, който към този момент два мандата ръководи града, цели както да направи връзка сред учениците и общинската администрация, по този начин и да разбере бъдещите им проекти и възможни специалности.
Успоредно с това бъдещите студентите ще се срещнат и с самодейността " Летера Експо ". Те се организира из целия център на града, където на разнообразни места са позиционирани щандове на издателства с най-актуалните книги от български и задгранични създатели. Събитието беше намерено през вчерашния ден в късния следобяд персонално  от зам.-кметът на града Христина Шопово.
„ Изключително ми е прелестно за шеста поредна година да открия „ Литера Експо ” в Благоевград. Изложението е едно от събитията, които се наложи в културната стратегия на града. Целта на това събитие постоянно е една и съща – да притеглим колкото се може повече хора, деца да четат, да се допрян до хубостта на книгите и буквите. Каквото се прочете в книгите, постоянно остава, а любовта към книгите се възпитава в доста ранна детска възраст. Радвам се, че има доста деца и съм сигурна, че те ще се снабдят с по една брошура от своите родители. Благодаря на Асоциация за просвета и словесност, които макар компликациите в първите години, не се отхвърлиха да са в Благоевград. Тази година фокусът е към българската литература, има с какво да се гордеем, какво да прочетем, ще има доста срещи с български създатели, възползвайте се от това, което предлага ревюто. Сигурна съм, че това събитие постоянно ще участва и отсега нататък в културната стратегия на община Благоевград ”, сподели в словото си зам.-кметът по просвета и филантропични действия.
" Литера Експо ” продължава до 18 май. Жители и посетители на града ще могат да се срещнат с известни писатели и поети като част от програмата на ревюто.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР