Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов даде старт на проекта

...
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов даде старт на проекта
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград даде старт на ремонтни дейности на водопровода на ул. „Стара планина

Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов даде старт на плана за цялостна реорганизация на ВиК мрежата на улица "Стара планина " в регионалния център. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Дейностите са част от Инвестиционната стратегия на Община Благоевград за 2019 година.

"От много време очаквате да стартира този ремонт, само че не щеш ли Община Благоевград съблюдава обещанието си и през днешния ден поставяме началото. Ще се постараем да създадем минимални неудобства на жителите, обещаваме да се оправим оптимално бързо ", обърна се към хората, живеещи на ул. "Стара планина " кметът доктор Камбитов.



Той благодари на шефа на ВиК ЕООД - инж. Росица Димитрова, за партньорството по този план.

"След този обект продължаваме с улица "Мелник ". Поетапно би трябвало да създадем стратегия, тъй че в цялата Централна градска част да се подмени водопроводът. Заедно с Регионалното хранилище и Индустриалната зона, това е един от най-сериозните проблеми на града - Централна градска част се нуждае от създаване на нов тръбопровод и и канализация ", съобщи кметът доктор Атанас Камбитов.

Той акцентира, че няма да може да се разчита на европейските средства по Оперативните стратегии, поради отхвърли на община Кресна да стане част от ВиК Асоциацията, която в Благоевградска област остана неконсолидирана.



"Имаме подготвен план и за замяна на подземната инфраструктура в ЦГЧ са нужни сред 90 и 100 милиона лв.. Така че оттук нататък ще търсим финансиране през централния бюджет или ще разчитаме на лични средства. Колкото и да ни е мъчно, ще действаме поетапно, с цел да подменим тази остаряла водопроводна система в центъра на Благоевград ", акцентира кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР