Кметът на белослатинското село Соколаре Николай Нинов хвърли оставка, след

...
Кметът на белослатинското село Соколаре Николай Нинов хвърли оставка, след
Коментари Харесай

Кмет хвърли оставка, след като откриха боен арсенал в дома му

Кметът на белослатинското село Соколаре Николай Нинов хвърли оставка, откакто полицията откри в дома му противозаконни оръжия, над 400 патрона и цигари без бандерол.

Преди два дни полицията обискира дома на Григорий Груев по сигнал за нелегално съхранявани в парцела муниции.

Намериха патрони малко от татко ми, той в миналото е бил въоръжена защита на пилетарниците на селото и са му останали. Не ми е споделил, твърди Григорий Груев.

Снимка: btvnovinite.bg

Малко по-късно е обискиран и домът на кмета Николай Нинов. Той и брачната половинка на Груев били съперници на изборите през октомври.

В кметския парцел униформените разкрили над 400 патрона, самоделен револвер и фабрично направена пушка непостоянен модел, а също по този начин и съвсем хиляда къса противозаконни цигари от разнообразни марки. След акцията Нинов не вдигаше телефона си. Няма го и на работното му място.

Съсед на кмета е декларирал пред полицията, че боеприпасите и оръжията са негови, само че и околните му отхвърлиха коментар.
След репортаж на bTV: ГЕРБ се разграничи от кмета на Соколаре Николай Нинов не бил номиниран за нов мандат, партията ще има различен претендент
Нинов е втори мандат кмет на селото. Преди няколко години се прочу с това, че и той, по образеца на Ценко Чоков, заведе на свои разходи съселяните си на екскурзия.

Част от локалните пазят кмета.

Ние знаем, че е бил служител на реда и си има законно оръжие, а в този момент, че има нелегално, на всеки човек в къщата знаеш ли какво има, показва мъж от селото.

От общинския щаб на ГЕРБ оповестиха, че след разгласяването на случая с бойния боеприпас са поискали Нинов, който е техен кмет, да сдаде поста, в следствие той неотложно подал оставка.

Хората от селото застават зад Николай Нинов и го поддържат. Те упорстват той да се кандидатира още веднъж за кмет. По случая е формирано полицейско произвеждане поради откритите в дома му муниции и оръжие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР