Кметът на Банско Иван Кадев проведе първата си работна среща

...
Кметът на Банско Иван Кадев проведе първата си работна среща
Коментари Харесай

В Банско се проведе важна среща, касеща водоснабдяването в общината

Кметът на Банско Иван Кадев организира първата си работна среща с шефа на ВиК ЕООД гр. Благоевград инж. Росица Димитрова.
Тя беше по самодейност на общинското управление на Банско по отношение на проблемите във ВИК бранша на територията на общината. На нея инж. Димитрова и домакините Иван Кадев, заместникът му Костадин Атанасов и секретарят Иван Докторов, дискутираха въпросите, които следва да се вземат решение до края на годината и в дълготраен проект.
В разгара на туристическия сезон от особена значимост е качеството на питейната вода и достатъчния дебит в Банско, по тази причина и този въпрос беше един от поставените от кмета Кадев. Инж. Димитрова увери, че такива проблеми не съществуват към този момент. От ежеседмичните проби, които прави РЗИ е видно, че няма отклонения в микробиологичния и физикохимичния състав на водата от чешмите в Банско. Констатирано е обаче, че някои хотели употребяват непозволени количества вода. За да се предотвратят нови злоупотреби, посредством потребления от ВиК ЕАД програмен продукт, се прави мониторинг на всеки 15 мин, заяви инж. Димитрова. В отговор на многочислените въпроси на жителите на Банско за цената на водата в подножието на Пирин, тя изясни метода на ценообразуване – единна цена, предложена от КЕВР, формирана от седем съставния елемент, най-важните от които са доставка, довеждане и филтриране. Няма да се допусне концесия на ВиК бранша, сподели още инж. Димитрова.
Иван Кадев сложи още въпроси за потребността от спомагателни водохващания и довеждащи водопроводи за гр. Банско, спомагателен контейнер в м.Кошерината, планиране на тъй наречените воден цикъл за юго-източната част на града. Маркирани бяха като предмет на разискване на идната работна среща и проблеми с ВиК в гр.Добринище и с.Обидим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР