Кметът на Балчик Николай Ангелов отрече да е оказвал натиск

...
Кметът на Балчик Николай Ангелов отрече да е оказвал натиск
Коментари Харесай

Кметът на Балчик за сигнала до Цацаров срещу него: Не съм оказвал натиск

Кметът на Балчик Николай Ангелов отхвърли да е оказвал напън на който и да било. „ Нормално е кметът и ръководителят на Общинския съвет да си приказват. Ако обаче това, което кметът е споделил, не се харесва на ръководителя на Общинския съвет /бел.ред – Илиян Станоев от ГЕРБ/, никога не значи, че е оказван напън. Освен това декларацията е прекомерно обща и не засяга никакъв съответен случай ” - сподели Николай Ангелов в края на май.

По мотив подадения сигнал кметът съобщи, че ще се кандидатира за четвърти мандат, повдигнат от предприемчив комитет като самостоятелен и очевидно това е предизборна офанзива против него.

Евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО) е подал сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров за оказване на напън и закани против общински съветници в Балчик от страна на кмета на града Николай Ангелов. Джамбазки на собствен ред е бил сигнализиран от съветници от Балчик, които се оплакват от систематични закани и закани, свързани с тяхната работа. Те са натискани да поддържат разнообразни оферти на кмета. Съветниците настояват, че са получавали телефонни позвънявания от трети лица, които са отправяли предизвестие, че при положение, че един отчет не бъде подсилен, ще последва ответна реакция. " От информацията, която е публикувана по случая, въпреки и нищожна, поради спецификата, че това е една дребна община, излиза наяве, че кметът на Балчик е отправял закани към общински съветници, че ще ги " смачка един по един " - написа Джамбазки до основния прокурор. Той припомня, че оказването на напън, отправянето на закани и закани, е закононарушение. Евродепутатът упорства основният прокурор да разпореди инспекция по случая, която да се извърши от прокурори, които не са от Балчик.

Общинските съветници от ГЕРБ в Балчик също се оплакаха от оказван напън в края на май. Те напуснаха съвещанието на локалния парламент, извършено на 31 май, и разпространиха декларация, в която декларират че са обект на невиждан напън и опити за заплашване. Те бяха подкрепени от сътрудниците си от Вътрешна македонска революционна организация и от самостоятелния консултант Даниела Пеловска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР