Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев изказа съболезнованията си към

...
Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев изказа съболезнованията си към
Коментари Харесай

Трагедията в Асеновград: Часове след смъртта на училищния директор от К-19, починала и майка му

Кметът на Асеновград лекар Христо Грудев изрече съболезнованията си към след малко боледуване, умря Христо Андонов – дълготраен началник на образователното заведение. Той бе извънредно почитан и скъп от сътрудници, преподаватели, родители и възпитаници.

„ Понякога човек е безпомощен пред тестванията на живота! Трудно е да приемем, когато близки хора си потеглят, без да имаме опцията да се сбогуваме един с различен. Искам да изкажа най-искрените си съболезнования на фамилията на Христо Андонов – отличен експерт и същински добър човек. Поклон пред паметта му! “, написа в страницата си в обществената мрежа кметът Грудев.

Директорът на ОУ „ Петко Каравелов “ стана жетва на COVID-19. Андонов се лекуваше у дома с антибиотик, защото сиптоматиката му го позволяваше. Във вчерашния ден обаче положението му ненадейно се е влошило и той е изгубил борбата против заболяването. Не е имал съпътстващи болести. Няколко часа по-късно е умряла и неговата майка, която е била настанена в болница за лекуване, също с открит ковид.

Погребението ще се състои през днешния ден (20.11.20 г.) в стеснен фамилен кръг. Кът за поклонение е самостоятелен в двора на ОУ „ Петко Каравелов “ – при пилоните със знамената - откъм входа от страната на болничното заведение. Всеки може да постави цветя.

От името на кмета на Асеновград лекар Христо Грудев, венец ще сервира заместник-кметът по филантропичните действия на общината инженер Петър Петров. В образователното заведение е разгласен Ден на печал през днешния ден и занятия няма да се организират, а флагът на България там ще бъде спуснат на половина.

Христо Андонов е роден на 07.10.1970 година От септември 1995 година работи като преподавател по история в ОУ „ Петко Каравелов “. От 2005 година досега бе шеф на същото образователно заведение. Той беше и публичен педагог в Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни (МКБППМН) към община Асеновград. Училищният шеф беше член на Общинския действен щаб за предварителна защита и битка с ковид COVID-19.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР