Кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов си е закупил лека

...
Кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов си е закупил лека
Коментари Харесай

„Хонда” CR-V, купена за 3 000 лв., и налични 12 000 лв. е декларирал кметът на Асеновград

Кметът на Асеновград лекар Емил Караиванов си е закупил лека през миналата година. Това стана ясно от оповестените обществено заявления за имущество и ползи от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).
Новият автомобил на асеновградския кмет е „ Хонда” CR-V, а финансовата стойност на возилото, записана в декларацията, е 3 000 лв.. Описано е, че сумата е обезпечена от месечните хонорари на градоначалника. Годишната заплата за 2017 година на лекар Емил Караиванов възлиза на 32 000 лв., а заявените от него налични финансови средства са в общ размер на 12 000 лв.. Банкови депозити няма.
Кметът на Асеновград е вложил към 20 000 лв. в пенсионни и капиталови фондове, като парите са обезпечени от спестявания от възнаграждението му. Кметската брачна половинка, пък, е заявила приход от близо 13 000 лв., получен трудова активност през 2017 година Заместник-кметът по филантропичните действия инженер Мария Вълканова, която всекидневно извършва длъжността „ Кмет”, когато Караиванов отсъства, е заявила, че има банков депозит в размер на малко над 11 000 лв.. Относно вложенията в капиталови и пенсионни фондове тя надминава своя шеф. Декларираните от Вълканова суми за това, са към 21 000 лв., като средствата също са спестени от заплата.
Годишното заплащане на заместник-кмета, отговаряща за филантропичните въпроси, за предходната година, е в границите на близо 33 000 лв.. С най-хубаво финансово положение, съгласно декларациите на КПКОНПИ, от общо четиримата заместници на кмета в Асеновград, е Петър Бояджиев. Неговият сектор са екологията, строителството и благоустройството. Бояджиев е притежател на 10 декара лозя и още 4 декара земя, ситуирани край село Стамболово, като те са добити по завещание. През 2017 година заместник-кметът по строителството на Асеновград е продал колата си „ Волво” за 1 500 лв..
Общо над 31 000 лв. са получените от него заплати през предходната година, а повече от 46 000 лв. са банковите му депозити. Близо 29 000 лв. годишна заплата за 2017 година е заявил Димчо Темелков - другият заместник-кмет на града, зает с проблемите по превоза и общинската благосъстоятелност. Неговите влогове в капиталови и пенсионни фондове възлизат на към 13 000 лв., като сумата е събрана от заплатата му. Припомняме, че Димчо Темелков към момента е обвиняем. Той бе упрекнат е в осъществяване на четири закононарушения по време на службата му, като шеф на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Асеновград. Заместник-кметът Тамер Бейсимов, чийто сектор е финансовият бранш, е с най-ниска заплата, спрямо тези, на сътрудниците му. Годишният доход от месечни хонорари за предходната година, заявен от него, възлиза на близо 28 000 лв.. Бейсимов не е заявил нищо друго в своята имуществена декларация.
От оповестената на уеб страницата на КПКОНПИ информация излиза наяве и положението на тримата народни представители от Асеновград. 11 000 лв. налични е показал депутатът Манол Генов, който на последните избори бе упрекнат в пазаруване на гласове. Средствата са спестени от заплатата му, чиято обща стойност за 2017 година е в размер на над 50 000 лв.. Генов е заявил и закупуване на фамилно жилище в Пловдив, дружно със брачната половинка му. Според данните от декларацията апартаментът е коствал 195 000 лв.. Сумата е била събрана, както от налични средства, по този начин и от месечни хонорари и сделки.
Манол Генов е заявил и ипотечен заем за към 150 000 лв. и настрана още 2 000 лв. излишък, който изплащат по лизинг за кола. По-скромна е декларацията на другият депутат от Асеновград – лекар Христо Грудев. В нея единственото заявено е заплатата му, която е в границите на близо 54 000 лв., общо за предходната година. Третият асеновградски народен представител Джевдет Чакъров е описал в декларацията си, че през 2014 година е закупил автомобил „ Шкода”, който е взет на лизинг и е на стойност 33 000 лв..
На този стадий националният представител към момента изплаща отговорностите по колата, като финансовият излишък по лизинга на возилото е на стойност близо 5 000 лв.. Наличните средства на Джевдет Чакъров възлизат на над 350 000 лв., които са спестени от заплати и от стоматологична активност. Освен автомобил, депутатът от Асеновград изплаща и заем, в размер на 170 000 лв.. Годишният приход от месечни хонорари на Чакъров, като депутат за предходната година, е в границите на малко повече от 49 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР