Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев връчи лично 100-килограмовият овен

...
Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев връчи лично 100-килограмовият овен
Коментари Харесай

Димитър Кумчев спечели пехливанските борби в Асеновград


Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев връчи персонално 100-килограмовият овен на спечелилия в обичайните пехливански битки, оповестиха от пресцентъра на общината.

Народният събор се организира годишно на Трифоновден и към този момент се е трансформирал в традиция. Бойци от всички възрасти и от разнообразни градове на страната се събират край параклис „ Св. Трифон “, ситуиран в едноименната околност над Асеновград. В националните битки и тази година се включиха десетки смелчаци. Шампион измежду най-силните още веднъж стана асеновградчанинът Димитър Кумчев. На финала той съумя да се пребори против Венцислав Кацаров, който е играч по сумо и 3 години е упражнявал в Япония. 

Пехливанските битки продължиха часове наред. Приятното време разреши и на голям брой фенове да посетят местността и да се забавляват с забавните моменти, които сервираха спортистите. Малки и огромни, млади и по-възрастни пробваха силите си в битката за I място и 100-килограмовия овен. Кметът Грудев награди спечелилия и му пожела да е здрав през цялата година. 



„ Пехливанските битки в Асеновград провокират най-смелите и мощни мъже да се изправят един против различен. Радостен съм, че през днешния ден тук виждам доста такива спортисти. На Димитър Кумчев желая да пожелая здраве, с цел да продължава да взе участие в националните битки и отсега нататък. И триумф, с цел да възпитава и предава спортния дух на младите очаквания в битката. Искам да благодаря на всички, които почетоха днешния празник и пристигнаха тук в емблематичната за Асеновград околност „ Св. Трифон “. Традициите са това, което ни съхраняват като народ. Нека ги пазим и предаваме на своите деца и внуци “, сподели пред присъстващите градоначалникът. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР