Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално новоизградената спортна

...
Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално новоизградената спортна
Коментари Харесай

Готова е новата спортна площадка в ОУ "Отец Паисий" - Асеновград

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев откри публично новоизградената спортна площадка в ОУ " Отец Паисий " в града.
 
" Винаги се веселя, когато създадем нещо хубаво за децата на Асеновград. Те са нашето бъдеще. Знаете, че община Асеновград беше утвърдена по план за две спортни площадки. Едната е в построена в ОУ " Христо Ботев " – с тенденция футбол. А другата е тази – в ОУ " Отец Паисий " – комбинирана за волейбол и баскетбол. Тук от I клас до VIII клас съм учил аз, моите родственици, другари и съседи. Съоръжението стана доста добре. Ще се веселя да се употребява интензивно и по този метод да се построява обич и почитание към спорта у подрастващите, без значение дали ще доближат високи достижения, или ще спортуват просто за здраве и тонус. Нека да се радваме и да надграждаме това, което към този момент имаме ", сподели пред присъстващите кметът доктор Грудев.
 
 Д-р Христо Грудев тества баскетболния панер Д-р Христо Грудев тества баскетболния панер Източник: Община Асеновград
Той напомни, че в съседство с ОУ " Отец Паисий " последователно се обособява цялостен един нов квартал. В момента там се строи и детска градина, която ще могат да посещават над 160 деца. Така, построяването на новата спортна площадка е детайл от цялостното развиване на квартала.
 
Сумата, която бе вложена в оборудването, е в размер на 105 887 лева Парите са привлечени посредством утвърден план " Изграждане на комбинирана спортна площадка за волейбол и баскетбол в двора на ОУ " Отец Паисий " – гр. Асеновград " на Министерството на образованието и науката (МОН) по " Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общински учебни заведения ".
 
 Откриване на нова спортна площадка в Асеновград Откриване на нова спортна площадка в Асеновград Източник: Община Асеновград
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР