Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов и главният архитект на

...
Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов и главният архитект на
Коментари Харесай

Извънредно в БЛИЦ! Сензационен обрат по делото срещу кмета на Асеновград!

Кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов и основният проектант на общината Константин Атанасов остават на работа. Няма по какъв начин те да попречат на следствието или да повлияят на очевидци, реши съдът, съобщи кореспондент на БЛИЦ. Към момента и двамата са в отпуск. Караиванов е с повдигнато обвиняване по изключително тежък случай. Според следствието той е позволил да бъде реализирана противозаконна активност в Метошката махала в Асеновград.

Започнал е градеж на блок в предпазена територия, която е културно завещание. За това не са били известени в Министерство на културата.

Главният проектант е упрекнат в това, че е изискал и взел рушвет, с цел да се гласоподава капиталов план и в редица други нарушавания.

В съда стана ясно, че продължава следствието и кметът на Асеновград е розследван и за контракта за саниране на един блок, подписан с компания – близка до предприемача Николай Христев – Дявола. Както първо БЛИЦ заяви, Дявола също бе задържан. Към него има повдигнати обвинявания, че е купувал гласове. Той стопанисва ресторанта в постройката на община Асеновград.

Единственият коментар на кмета на излизане от залата бе: „ Разчитах на обективността на съда!” Думите му бяха посрещнати с овации от брат му и общински съветници, които участваха на съвещанието.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР