Кметът на американския град Денвър Майкъл Ханкок въведе комендантски час

...
Кметът на американския град Денвър Майкъл Ханкок въведе комендантски час
Коментари Харесай

Въвеждат комендантски час в няколко американски града

Кметът на американския град Денвър Майкъл Ханкок вкара комендантски час поради митингите, провокирани от гибелта на афроамериканец в Минеаполис при по-груб арест. Ханкок заяви в Туитър, че мярката ще работи от 20 часа вечерта до 5 сутринта локално време и влиза в действие в понеделник.

Подобни стъпки оповестиха и градоначалниците на Синсинати и Милуоки. В Синсинати комендантският час ще е мощ през уикенда, а в другия град ще стартира да работи още в събота.

В същото време амeриканският президент Доналд Тръмп дефинира насилието в град Минеаполис, което избухна поради случая, като работа на мародери, извършители на публичния ред и анархисти.

„ Точно в този момент Америка се нуждае от съзидание, не от опустошение, от съдействие, а не от опълчване, сигурност, а не безредица и безредица няма да има. Ние не можем и няма да позволим на дребна група нарушители и вандали да атакуват нашите градове и да опустошават общностите и би трябвало да защитим правата на всеки жител да живее без принуждение, предубеждения или боязън. “

В редица американски градове, измежду които Ню Йорк, Атланта, Денвър и Финикс, имаше митинги. В момента протестиращи са се събрали в Лос Анджелис, Далас и Маями.

Междувременно някогашна собственичка на заведение в Минеаполис съобщи, че умрелият мъж и упрекнатият за гибелта му служител на реда в са работили дружно в нощния клуб. Пред телевизия Ен Би Си дамата сподели, че те са отговаряли за сигурността пред и вътре в заведението.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР