Кметът Костадин Димитров показа Епископската базилика на председателя на Националното

...
Кметът Костадин Димитров показа Епископската базилика на председателя на Националното
Коментари Харесай

Шефът на Корейския парламент – в Голямата базилика

Кметът Костадин Димитров сподели Епископската базилика на ръководителя на Националното заседание на Република Корея

Делегация, водена от ръководителя на Националното заседание на Република Корея господин Ким Джин-пьо, посети Пловдив. Тя бе посрещната в Епископската базилика на Филипопол от кмета на Пловдив Костадин Димитров, ръководителя на Общинския съвет Атанас Узунов и заместник-кмета по просвета, археология и туризъм Пламен Панов.

Кметът Костадин Димитров уточни, че културата и представянето на архитектурно-историческото завещание по най-хубавия метод, са измежду главните цели на управлението на Община Пловдив.

Председателят на Националното заседание на Република Корея остана очарован от мозайките, изложени в Базиликата. Огромно усещане му направи изображението на пауна с отворената си обилна, многоцветна опашка – въплъщение на райската градина и безсмъртието на душата.

Кметът Костадин Димитров акцентира дългогодишното съдействие и другарски отношения  с Република Корея и напомни, че Пловдив е побратимен с корейския град Тегу.

После гостите разгледаха Античния Одеон, Западните пропилеи, Главната улица и Античния спектакъл. Председателят на Националното заседание на Република Корея си направи фотоси за спомен пред Община Пловдив.

Делегацията, водена от Ким Джин-пьо, е на публично посещаване в България по покана на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР