Кметът Иван Тотев свири на родопска каба гайда от няколко

...
Кметът Иван Тотев свири на родопска каба гайда от няколко
Коментари Харесай

Кметът Тотев тръгна на уроци по гайда СНИМКА

Кметът Иван Тотев свири на родопска каба гайда от няколко месеца. И признава,  че магичният тон му носи приятност за душата. Купил си я преди четири години от занаятчия в родопското село Гела, само че дълго време не му оставало време да я хване под мишница. Отскоро градоначалникът върви на уроци при гайдаря Димчо Енчев от отбор „ Тракия “ и е извънредно удовлетворен от темпа, с който овладява националния инструмент. Чрез гайдата  рязко намалявал насъбраното напрежение от кметската работа. Безкрайно е признателен на своя преподавател Димчо, който му показвал  тънкостите в свирнята, като майсторски настройвал гайдуницата и ручилото на кметската гайда. 

Тотев е поканен да показва какво е научил на голямата родопска среща с куп известни реализатори, която ще се състои в стола на „ Аграрен университет “ на 21 април.

Отдавна ми харесва звукът на родопска гайда, по тази причина преди четири години си купих този инструмент от село Гела и се възпламених да се науча да изсвирвам, удостовери за " Марица " кметът Иван Тотев.  Той показа, че към момента е в групата на начинаещите, само че се кани да ускори уроците при приятеля си Димчо Енчев най-малко два пъти седмично.

Първата ария, която градоначалникът мечтае да извърши независимо, е " Рипни, Калинке, да тропниме, да се пукат душманите ", цитира Тотев. И призна, че му е доста мъчно, а най-лесно е било да овладее " си " -то. Кметът настойчиво репетирал даже и у дома, без да стряска брачната половинка и дъщеричката си.  

Не е сигурен дали ще успее да се приготви за концерта в Аграрния университет, че да не се посрами пред публиката. " Много известни рок групи употребяват национални принадлежности, за какво и аз да не извърша някое рок парче на родопска гайда, откакто се науча да изсвирвам ", смее се Иван Тотев, който от дребен е лоялен почитател на рока.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР