Кметът Иван Портних съобщи какво е свършено към вчерашния ден

...
Кметът Иван Портних съобщи какво е свършено към вчерашния ден
Коментари Харесай

Над 450 пътници са пристигнали на жп гара и автогара Варна вчера, част от тях са под карантина

 Кметът Иван Портних заяви какво е свършено към вчерашния ден във Варна. Ето коментарът на градоначалника в обществената мрежа:

" Над 10 000 маски са раздадени на пасажери, ползващи публичния превоз във Варна. Те са обезпечени от Община Варна, за предварителна защита. Контрольорите са длъжни да оферират маска на всеки, който влиза в транспортното средство, без такава. Всички рейсове и тролейбуси имат дезинфектанти за ръце, сложени до вратите на рейсовете и тролейбусите. Моля, ползвайте ги. За водачите и контрольорите са обезпечени маски и защитни шлемове. Продължава ежедневната стерилизация на подвижния състав на " Градски превоз ", като с препарат се обработват парапети, седалки и всички места, които се допират с ръце.

Общо са раздадени над 45 000 маски.

Носенето на маска е УВАЖЕНИЕ към другите

Продължава акцията за обезпечаване на дезинфектанти на домоуправителите. Заради карантината доста хора си стоят у дома, по тази причина е значимо да се дезинфекцират общите площи в кооперациите. Разпределението на препаратите става от районните администрации

274 души на възраст сред 60 и 95 години са потърсили помощ на откритите телефонни линии към дирекция " Превенции “ към Община Варна. Хора, които се нуждаят от помощ за закупуване на храна и медикаменти, могат да се обаждат всеки ден от 9 до 17 часа на 052-985-099 и 0889 911 791. На разположение са и професионални психолози.

Първи арест за извършител на домашна карантина във Варна. Мъжът, с букви З. В., на 21 години, е арестуван за период до 72 часа, защото не е спазил наложената му 14-дневна карантина след завръщането му от Англия на 23-ти март. По другите случаи се водят досъдебни производства. Проверките на полицията не престават.

Продължават денонощните инспекции на пасажери по гарите във Варна. През последните 24 часа на жп гарата са пристигнали 392 души, от които 16 са с наставление от други КПП-та за домашна карантина. На автогарата са тествани 66 души, като 7 от тях са показали инструкции за домашна карантина от Летище София. Един от пасажерите е бил с висока температура, известен е персоналният му доктор и е подложен под карантина

Нека съблюдаваме разпоредбите. Заедно ще се оправим!

Бъдете здрави! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР