Кметът Иван Кадев подписа Договор за сътрудничество на Община Банско

...
Кметът Иван Кадев подписа Договор за сътрудничество на Община Банско
Коментари Харесай

Създават учебно-практически център по туризъм в Банско

Кметът Иван Кадев подписа Договор за съдействие на Община Банско с Частното висше учебно заведение – Колеж по туризъм, гр.Благоевград. Страни по съглашението също са Гимназията по туризъм „ Алеко Константинов ” гр.Банско и украинският университет „ Лвовски Ставропигион ”.
Целта на контракта е основаване на научно-практически Център по планински рекреационен туризъм, ски туризъм и културно-исторически туризъм с образователна база в Банско за осъществяване на лекционни и на практика занятия на български и задгранични студенти.
Четирите институции ще си сътрудничат за образуване на научни прояви, планове и начинания.
С подписването на контракта се прави първа крачка за осъществяване на поетите от Иван Кадев задължения, преди избирането му за кмет на Банско, за обезпечаване на условия за повишение на квалификацията на фрагментите в областта на туризма.
В полемика с кмета на Банско, проф. Васил Жечев, ректор на Колежа по туризъм, и Стефка Христова, шеф на Гимназията по туризъм, разясниха потребността от образуване без отсрочване на разнообразни форми на образование и стажантски практики на възпитаници и студенти на разнообразни просветителни степени.
Липсата образовани и подготвени фрагменти е един от главните проблеми на туристическия бизнес в Банско и прилежащите общини, в които се развива тази промишленост. Това е съществена причина за подписването на четиристранното съглашение, което скоро ще се извърши с съответно наличие.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР