Кметът Иван Алексиев поиска от държавата безвъзмездно прехвърляне на терена

...
Кметът Иван Алексиев поиска от държавата безвъзмездно прехвърляне на терена
Коментари Харесай

Община Поморие иска държавен имот за изграждане на нов жилищен квартал

Кметът Иван Алексиев изиска от страната безплатно прекачване на терена на бившето Военно отделение (зад Винпрома) в интерес на община Поморие. Имотът е държавна благосъстоятелност, с повърхност от 49 785 кв.м и е застроен с 21 на брой солидни здания. Искането е адресирано до Министерския съвет посредством Областния шеф на област Бургас.

В стимулираното си искане кметът показва желанието на Община Поморие да стане притежател на парцела, с цел да го благоустрои и отдели за създаване на нов жилищен квартал в гр. Поморие. Намерението на Общината е да създаде обстоен организационен проект за създаване на независими поземлени парцели, върху които ще се учреди право на градеж на лица с открити жилищни потребности, а върху някои от тях ще се построят обществени жилища.

Новият квартал ще съставлява комплекс от здания, инфраструктура, паркинги, търговски и зелени площи, отговарящи на интернационалните стандарти. Локацията на парцела разрешава лесна и бърза връзка с общинския център и комфортен достъп до нужната инфраструктура.

Изграждането на сходен квартал би осигурило нови жилища на повече жители и по едно и също време с това ще сътвори по-добър стандарт на живот, написа в писмото си кметът Алексиев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР