Кметът Иса Бесоолу, 17-те общински съветници и 10 кметове на

...
Кметът Иса Бесоолу, 17-те общински съветници и 10 кметове на
Коментари Харесай

Новият кмет на Павел баня положи клетва  

Кметът Иса Бесоолу, 17-те общински съветници и 10 кметове на кметства от община Павел баня поставиха клетва пред регионалния шеф Гергана Микова. Тя поздрави новоизбраните представители на локалната власт и връчи на кмета огърлицата - знак на локалната власт.
Бесоолу благодари на съгражданите си за доверието и даде обещание да бъде кмет на всички павелбанци без значение от техния етнос, богатство и политическа принадлежност. 
След церемонията най-възрастният общински консултант - досегашният кмет Станимир Радевски , пристъпи към осъществяването на идната точка в  дневния ред - избор на ръководител на общинския съвет. 
От най-голямата група - на Движение за права и свободи, която наброява 9-има души, предложиха за длъжността Милена Паунова от Политическа партия ГЕРБ, която се пребори за трима съветници в локалния парламент.

Другата тричленна група - на Българска социалистическа партия за България, издигна кандидатурата на Атанас Пъдев . Групата на ГЕРБ обаче предложи за ръководител името на Кръстьо Захариев , който беше и претендент на партията за кметското място в общината. Захариев си направи самоотвод и за председателския пост останаха да се състезават Паунова и Пъдев. С 10 гласа " за ", които Милена Паунова получи при тайното гласоподаване, тя ще е първата измежду равни в общинския съвет на Павел баня през мандат 2019 - 2023.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР