Кметът Илко Стоянов: Важно е да се знае,че не се

...
Кметът Илко Стоянов: Важно е да се знае,че не се
Коментари Харесай

ОБС председателят Р. Тасков: Подкрепям идеята за паркинг пред „Пулс“, ще поискаме гаранции, че общината получава част от него за нуждите на поликлиниката

Кметът Илко Стоянов: Важно е да се знае,че не се придвижда продажба на земята,а единствено основаване на право на градеж.

Подкрепям предлагането за построяването на паркинг на три равнища пред болница „ Пулс, с експлицитното изискване, че ще желаяме гаранции, че един етаж от него ще бъде възложен за потребностите на поликлиниката, това съобщи през днешния ден на конференция ръководителят на ОБС Благоевград Радослав Тасков.

Има абстрактен план за въпросния паркинг, като входа ще бъде откъм улица „ Славянска “, последният етаж се планува да е на кота нула и от него непосредствено ще се влиза в частната болница, посочи ОБС шефът.

„ По тематиката има недоумение в част от общинските съветници и обществеността, които че Община Благоевград ще продаде терена на притежателя на болничното заведение. Всъщност задачата на точката, която ще гласуваме е да се даде позволение за построяването на само на паркинг, т.е на мястото няма да бъдат изграждани други здания “, изясни Тасков.

В момента пред болница „ Пулс “ съществува паркинг, който обаче е основан от хората. Според Общия организационен проект там в действителност е улица, част от която е преобразена в паркинг, ползвайки се от хората като подобен, посочи ръководителят на Общински съвет.

Години наред продължава търсенето на решение за построяването на паркинг в региона на частната болница и досега решение не е открито, сподели ръководителят, още веднъж наблягайки,че е извънредно време да бъде построен паркинг за потребностите освен на здравните заведения,но и на жителите,които ги посещават.

Кметът Илко Стоянов от своя страна внесе значимо обяснение, а точно: Не се планува продажба на земята, а единствено основаване на право на градеж. " Изграждането на паркинг не е непременно, сподели градоначалникът, решението е в ръцете на общинския съвет, ние единствено вършим предложение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР