Кметът Генчо Колев е обявил със своя заповед частично бедствено

...
Кметът Генчо Колев е обявил със своя заповед частично бедствено
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в община Опан

Кметът Генчо Колев е оповестил със своя заповед отчасти бедствено състояние в община Опан. Срокът на деяние е  до 20 часа на 6 юни и важи за територията на следните кметства и кметски наместничества в общината: с. Опан, с. Бяло поле, с. Васил Левски, с. Тракия и с. Бял извор. От 20 часа през вчерашния ден е наведен в осъществяване Общинският проект за отбрана при бедствия, част втора - „ План за деяние при пораждане на наводнения “.
Причината за въвеждането на бедственото състояние са интензивните превалявания в региона, които започнаха през вчерашния ден след обяд към 16 часа. Наводнени са домовете на доста хора и на селскостопански постройки. Има съборени дървета, преливащи дерета и наводнена инфраструктура.
Със заповедта на кмета се не разрешава и влизането, пребиваването и придвижването на моторни транспортни средства в региона на бедствието. Могат да влизат единствено екипи от единната избавителна система и коли, които доставят популацията с продоволствия.
Ако равнището на водата в деретата се покачва, кметските наместници би трябвало да провеждат краткотрайно изваждане на застрашените хора и да ги настанят в подобаващи жилища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР