Кметът Фандъкова поиска Столичният общински съвет да отпусне помощи за

...
Кметът Фандъкова поиска Столичният общински съвет да отпусне помощи за
Коментари Харесай

Фандъкова поиска СОС да отпусне помощи за хората, чиито жилища пострадаха при пожара в Бухово

Кметът Фандъкова изиска Столичният общински съвет да отпусне помощи за хората, чиито жилища пострадаха при пожара в Бухово, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

"Нашата първа задача е незабавно да настаним фамилиите, които няма къде да живеят. Ще се погрижим да осигурим краткотрайно настаняване в общински жилища и центрове за краткотрайно настаняване. Ще желая Столичният общински съвет да отпусне еднократна финансова помощ на хората, чиито жилища пострадаха при пожара в Бухово. " Това е споделила кметът на София Йорданка Фандъкова, която е отишла на място и е разговаряла с хората, показват от пресцентъра на общината. Веднага откакто беше погасен пожарът, екипите започнаха работа по разчистване и стартира организация да бъдат направени огледи на постройката, е споделила също Фандъкова.

На място работят екипите на дирекция "Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община, с шеф Красимир Димитров. Дирекция обществено подкрепяне ще отпусне еднократна финансова помощ. Кметът Фандъкова е упълномощила на основния проектант на София екип от експерти да създадат оглед и проучване и да дадат наставления за възобновяване на постройката.

Пострадали са жилищата на първи и втори етаж, а изцяло изгорели са жилищата на последния подпокривен етаж от блока. По предписание на кмета на София се прави организация да се обезпечи и храна и вода на хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР