Кметът Димитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет

...
Кметът Димитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет
Коментари Харесай

Димитър Николов: Бургазлии, бъдете горди, че нашият град е врата на Европа към света

Кметът Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден насочи привет към жителите на Бургас във връзка 9 май - Ден на Европа, оповестиха от пресцентъра на Общината.

"Уважаеми бургазлии, приветствам Ви с 9 май - Ден на Европа,

На тази дата през 1945 година се поставя завършек на най-големия и кръвопролитен спор, който човешката история познава - Втората международна война.

Борисов: Да бъдем горди, че сме част от най-демократичния съюз на планетата

На тази дата означаваме годишнината от историческата Декларация на френския външен министър Робер Шуман. В своя тирада през 1950 година в Париж той споделя концепцията за нова форма на политическо съдействие в Европа, която ще направи войната сред европейските нации немислима.

Това поставя основите на основаването на една организация, която сплотява в едно семейство страните от Стария континент - Европейския съюз.

Караянчева: Нека имаме вяра, че Европа ще излезе от днешната рецесия по-силна, по-мъдра и по-солидарна

Приемането на България в тази организация е осъществената фантазия на генерации наши революционери, хора на науката и новатори, които работеха за това България да е равноправна на всички европейски страни и нашият народ да живее по демократичните закони.

Днес ние с горделивост споделяме, че сме част от Европейския съюз с богатото си културно-историческо завещание. Нашите учени, инженери, лекари и хора от разнообразни професионални сфери дават своя принос за по-доброто бъдеще на човечеството.

Честит празник, скъпи съграждани, и бъдете горди, че нашият град е врата на Европа към света ", съобщи Димитър Николов
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР