Кметът Димитър Николов: Няма да се огъна, преживял съм атентати.

...
Кметът Димитър Николов: Няма да се огъна, преживял съм атентати.
Коментари Харесай

Стотици роми окупираха общината в Бургас, искат да им пуснат водата

Кметът Димитър Николов: Няма да се огъна, претърпял съм атентати. Първо да си платят

Над 250 поданици на ромската махала в бургаския квартал " Победа " окупираха постройката на общината. Те стачкуват, че към този момент над месец са без вода. " Вижте ни какъв брой сме мръсни " и " В квартала живеят над 1000 деца ", скандират протестиращите. Част от тях заплашват, че няма да излязат на работа и да почистват улиците на града по празниците.

Кметът Димитър Николов излезе при протестиращите роми, само че съобщи, че няма да допусне безредици и няма да се огъне пред натиска. Мога да спомагам да си извадят партиди за водомери, само че водата, която е изразходвана, би трябвало да се заплати, бе безапелационен Николов.

Ромската махала е без вода поради неплатени сметки към ВиК за над 100 000 лева

" Няма да позволи напрежение в града, не желая да се приказват крайни апели. Всички жители на България са длъжни да съблюдават разпоредбите и законите, те важат за всички. Аз като кмет подсигурявам всеки да съблюдава закона. Призивите ви за оставка на управлението на ВиК не мога да ги приема, сдружението е държавно. От ВиК ми оповестиха, че има обстоен лист с клиенти, които са употребили вода без да платят. Една част от тях са почнали да заплащат, други са отказали и поради това е спряно водоподаването на някои от тези улици. Напрежението няма да ме уплаши, познавате ме доста добре. Не съм кмет от два дни, всичко е минало през мен -и терористични актове и пожари и митинги. И при вас съм идвал. Всеки жител е задължен да съблюдава разпоредбите. Трябва и вие да приемете това. С митинги пред моя кабинет и крясъци " Оставка " нищо няма да се промени ", сподели Николов.

В момента той към този момент е в кабинета си, а протестиращите не престават да стоят пред общината. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР