Кметът Димитър Николов издаде заповед директорите на училища да извършват

...
Кметът Димитър Николов издаде заповед директорите на училища да извършват
Коментари Харесай

Кметът на Бургас иска и родителите да следят за храната в училище

Кметът Димитър Николов издаде заповед шефовете на учебни заведения да правят всекидневни инспекции взаимно с родителите за качеството на храната в учебните столове, а резултатите от тях да бъдат оповестявани на уеб страницата на Община Бургас - www.burgas.bg всяка седмица.
Повод за разпореждането на Николов са постъпилите през последните дни няколко сигнала от родители за качеството на утринната закуска на децата, финансирана по Националната стратегия за развиване на учебното обучение и предучилищното образование и подготовка, Схема " Училищен плод " и Схема " Училищно мляко " към Държавен фонд " Земеделие "
Заповедта планува във всяко учебно заведение да бъде основана комисия от преподавател, родител и здравно лице, която ще ревизира какво е качеството и грамажа на храната и дават отговор ли те на нормативните условия. При констатиране на нарушавания шефовете би трябвало навреме да осведомят Община Бургас и да не правят заплащания към съответната компания.
Към сегашния миг закуските в учебните заведения се обезпечават по държавни стратегии, а обядът и столовото хранене се провежда от Община Бургас. При него децата и родителите имат благоприятни условия за избор според от желанията на децата. Менютата са качени на уеб страницата на Община Бургас - https://www.burgas.bg/bg/info/index/294.
Община Бургас ползва собствен модел на здравословно хранене на децата в детските градини и учебните заведения. Като част от нея бяха ремонтирани кухните в огромна част от детски заведения и учебните заведения. Старото съоръжение бе сменено с нови готварски уреди, които подсигуряват, че храната ще бъде приготвена по актуалните стандарти. Община Бургас ще продължава да упражнява непоколебим надзор и няма да позволява взаимни отстъпки с качеството на храната, която се предлага на децата в учебно заведение. При нарушавания от страна на компаниите ще бъдат налагани наказания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР